TRÀGIC ACCIDENT

Moren quatre espanyols en un accident de bus a l'Índia

El minibus en què viatjaven 11 persones que havien visitat un hospital de Vicente Ferrer va xocar frontalment contra un camió

zentauroepp39561045 chitoor  india   05 08 2017   people gather in front of the 170805145624

zentauroepp39561045 chitoor india 05 08 2017 people gather in front of the 170805145624 / STR

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre espanyols, col·laboradors de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia, i un conductor indi van morir ahir al col·lisionar el minibús en què viatjaven amb un camió al districte de Chittoor de l’estat d’Andhra Pradesh, al sud del país. Set espanyols més estan ferits. El cònsol espanyol a Bombai es va desplaçar a Bangalore per atendre les víctimes.  

Els quatre morts són andalusos, tres dels quals són de Ronda (Màlaga) i un de Granada. La subdelegació del Govern a Màlaga va donar a conèixer les seves identitats: Josefa Morán Molinillo, Vicente Pérez Moreno, María Nieves López Navarro i Francisco Pedrosa Gijón. Tenien entre 30 i 50 anys. El grup d’espanyols viatjaven en un minibús i venien de visitar un projecte de la Fundació Vicente Ferrer en què participaven.  Emprenien un viatge per la resta del país, cap a Namil Tadu, quan el vehicle on viatjaven va ser envestit per un camió.

El viatge l’havia organitzat el Centre Baba de Ronda, que ofereix activitats com el ioga i la meditació i també exerceix una tasca social amb el desenvolupament de projectes a l’Índia, en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer. Les víctimes col·laboraven amb la fundació i viatjaven a l’Índia cada any des de feia quatre anys a visitar els projectes, va afirmar a Efe l’oficina de comunicació de l’oenagé espanyola a la localitat d’Anantapur, a Andhra Pradesh.

Còmplices

«És com si ens haguessin pres part de la nostra energia», va afirmar a Barcelona el director general de la Fundació, Jordi Folgado. Visiblement emocionat, va explicar que les víctimes eren persones molt còmplices amb la tasca de la fundació i amb els quals havien desenvolupat una relació personal. 

L’accident va tenir lloc al voltant de les 10.00 hores a prop de la localitat de Punganur, a l’altura de Yetlavanka. El minibús tenia com a destinació final Puducherry. La col·lisió frontal va ser tan greu que va deixar completament destrossada la part davantera del vehicle i va causar mutilacions.

Dos espanyols i el conductor del minibús van morir a l’acte com a conseqüència del xoc, segons 'The Hindustan Times', i dos espanyols més van morir quan els traslladaven a un centre hospitalari. Nou ferits van ser traslladats a Bangalore en ambulància per rebre atenció mèdica.

Les imatges difoses per la cadena de televisió d’Andhra Pradesh Studio N mostren el minibús en què viatjaven els espanyols completament destrossat a causa de l’impacte frontal que va patir i diversos cadàvers tapats amb llençols al costat del vehicle. Les imatges també mostren diversos supervivents de l’accident consolant-se entre ells pel que havia passat.

La precarietat de les carreteres, el seu mal estat i també el dels vehicles,  l’excés de passatgers i la conducció imprudent fan que els accidents siguin molt freqüents a l’Índia. Segons dades governamentals, al voltant de 146.000 persones van morir el 2015 en accidents de trànsit en aquell país.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Ronda decretarà tres dies de dol oficial a partir de demà. L’alcaldessa del municipi, Teresa Valdenebro, ha afirmat que «tota la ciutat està consternada pel que ha passat» i ha afegit que alguns familiars de les víctimes ja estan en dependències municipals per conèixer «les últimes notícies i mostrar-se suport mútuament». Les banderes onegen a mig pal a l’ajuntament.

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va lamentar els tràgics fets. A través d’una nota, va desitjar una ràpida recuperació als ferits. La Casa del Rei, per la seva part, va traslladar el condol a les famílies de les víctimes.