GUERRA AL PAÍS CENTREASIÀTIC

Més de 20 morts en un atac contra una mesquita xiïta a l'Afganistan

L'atemptat ha tingut lloc en la ciutat de Herat i ha sigut perpetrat per dos terroristes, un ha fet esclatar l'explosiu que portava adossat al cos i l'altre ha llançat granades als fidels que es trobaven resant

fcasals39512498 afganistan170801194134

fcasals39512498 afganistan170801194134 / JAWAD JALALI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Kabul

Més de 20 persones van morir ahir i algunes desenes van resultar ferides en un atemptat amb explosius contra una mesquita de la minoria xiïta a Herat, la principal ciutat de l’oest de l’Afganistan. «Fins al moment hem rebut més de 20 cossos sense vida i més de trenta ferits», va explicar a l’agència AFP el portaveu de l’autoritat regional, Rafiq Xirzai, més d’una hora després de registrar-se l’atemptat.

El portaveu de la policia local, Adbulhai Walizada, va relatar que l’atac havia sigut perpetrat per dos terroristes. Un va fer esclatar el cinturó d’explosius que portava adossat al cos i l’altre es va encarregar de llançar granades contra les desenes de fidels que es trobaven resant a la mesquita.

Al tancament d’aquesta edició cap grup s’havia atribuït l’atac. Les víctimes mortals se sumen als més de 1.700 civils que han mort com a conseqüència de la violència aquest any a l’Afganistan.

ATACS DE L’ESTAT ISLÀMIC 

Notícies relacionades

El país centreasiàtic ha estat fins ara al marge de la violència sectària que afecta l’Iraq o Síria, malgrat que els radicals sunnites del braç local de l’Estat Islàmic han atacat repetidament al llarg d’aquest any la principal minoria xiïta afganesa, la Hazara.

L’anterior atac es va produir al juny durant el mes sagrat del Ramadà, quan un atemptat suïcida reivindicat per l’EI va causar sis morts i vuit ferits en una mesquita xiïta de Kabul.