Felipe González demana sancions econòmiques contra Maduro i els "revolucionaris de pacotilla"

L'expresident espanyol demana a la UE que faci com els Estats Units i que congeli els comptes bancaris d'aquells que "han robat a costa de la fam dels ciutadans de Veneçuela"

dcaminal38573756 gra464  madrid  23 05 2017   el expresidente del gobierno fe170524084438

dcaminal38573756 gra464 madrid 23 05 2017 el expresidente del gobierno fe170524084438 / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

L'expresident del Govern Felipe González ha afirmat aquest dimarts que "tant de bo" la Unió Europea segueixi l'exemple dels Estats Units i adopti sancions econòmiques contra el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, i contra diversos "revolucionaris de pacotilla". Així mateix, advoca per "congelar" els seus comptes corrents, que, segons sosté, "han sigut robats a costa de la fam dels veneçolans".

"Tant de bo la UE se sumi a la congelació absoluta dels comptes que han sigut robats a costa de la fam dels ciutadans de Veneçuela", ha subratllat en declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press. Els Estats Units han imposat sancions contra els béns de Maduro que estan subjectes a la jurisdicció dels EUA i han prohibit a tots els ciutadans nord-americans fer-hi negocis.

González considera que els comptes corrents "congelats" pels EUA reflecteixen que "els pseudorevolucionaris" de Veneçuela "tenen milions i milions de dòlars dipositats en comptes corrents amb propietats fora": "Han traït el seu país aquests revolucionaris de pacotilla que s'han emportat els diners", ha apuntat.

L'expresident socialista ha titllat d'"intolerable" la situació a Veneçuela, i ha recalcat que no es pot "reconèixer la il·legitimitat" de l'Assemblea Nacional Constituent recentment elegida per "més de vuit milions de veneçolans", segons el règim. Al seu parer, reconèixer-ho seria "liquidar la democràcia": "No hi ha manera de verificar aquesta farsa", ha remarcat.

Detencions de López i Ledesma

Notícies relacionades

González ha instat aquest dimarts el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, a negociar "ja" una convocatòria d'eleccions al país. "Si té vuit milions de vots, ¿per què tem el vot?", s'ha qüestionat, i ha ironitzat dient que Maduro es veu molt "triomfant".

Així mateix, sobre les detencions dels opositors Leopoldo López i Antonio Ledezma -que han sigut arrestats aquest dimarts a la matinada-, les ha qualificat d'"arbitràries i salvatges", al mateix temps que ha recalcat que se sumen a les detencions de "500 presos polítics" més a Veneçuela.