SISME A LA COSTA DE GRÈCIA

Dos turistes morts en un terratrèmol a l'illa grega de Kos

El sisme, de 6,4 en l'escala de Richter, causa considerables danys al centre històric de la ciutat

A més de les cinc víctimes mortals hi ha un centenar de ferits, alguns d'ells de gravetat

Un fort terratrèmol de magnitud de 6,2 graus en l’escala de Richter ha sacsejat aquesta matinada la província de Mugla a la costa egea de Turquia. / OSMAN TURANLI / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ATENES

Un terratrèmol de 6,4 en l'escala de Richter ha sacsejat aquesta matinada l'illa grega de Kos i ha causat almenys dos morts i un centenar de ferits. Les dues víctimes mortals són un turista suec de 27 anys i un de turc de 39, informen els mitjans locals. En el moment del sisme tots dos eren a l'interior d'un bar, on s'ha enfonsat el sostre.

A més, hi ha cinc ferits greus que han sigut traslladats en helicòpter des de Kos a l'Hospital Universitari d'Iràklio a Creta.

Segons les informacions disponibles fins ara, l'epicentre del terratrèmol s'ha situat a 10 quilòmetres de profunditat entre les illes de Rodes i Kos. Protecció Civil està avaluant els danys, que, segons un primer balanç, són considerables al casc antic de la capital, però menors al conjunt de l'illa.

El port de la ciutat ha patit danys greus, com ha declarat a la televisió pública el viceministre de Marina, Nektarios Santorini, que s'ha desplaçat amb altres membres del Govern a l'illa. De moment no poden atracar a les instal·lacions les grans embarcacions, i dos grans ferris, amb 260 passatgers un i prop de 80 l'altre, s'han vist obligats a atracar en illes pròximes.

La nit al carrer

El terratrèmol, que ha durat prop de mig minut i s'ha sentit amb especial intensitat, ha fet que centenars de persones hagin hagut de passar la nit al carrer.

La situació s'ha calmat i bona part de l'illa intenta tornar a la normalitat, relaten periodistes locals des de Kos, que assenyalen que el trànsit funciona amb normalitat i les botigues han obert regularment.

Notícies relacionades

Kos, situada a l'arxipèlag del Dodecanès, és una illa turística i una de les cinc del mar Egeu que més s'han vist afectades per la crisi de refugiats.

Amb una població de prop de 30.000 persones, acull actualment prop de 3.000 refugiats en campaments, hotels i apartaments instal·lats pel Govern amb el suport de l'ACNUR.