falta el vot del parlament

El senat de Xile despenalitza l'avortament en cas de violació, inviabilitat del fetus i perill de la mare

Durant les gairebé tres últimes dècades, el país llatinoamericà ha mantingut una llei que prohibeix la interrupció voluntària de l'embaràs en tot els casos

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / SANTIAGO DE XILE

Xile, un dels set països que encara persegueix la interrupció de l'embaràs en qualsevol circumstància, està a punt de deixar aquest grup. El Senat xilè ha aprovat un projecte de llei fonamental en aquest segon mandat de Michelle Bachelet (2014 - 2018): la despenalització de l'avortament en cas de violació, inviabilitat fetal i perill de vida de la dona. Es tracta d'un pas clau per a la ratificació final d'una iniciativa prioritària per al Govern de Bachelet.

"El que permet aquesta llei és que siguem un país on les dones davant de diverses situacions puguin prendre la millor decisió possible", ha assenyalat la presidenta xilena. "És un matí històric".

Aquesta resolució serà revisada per la Cambra de Diputats i en cas de tenir llum verda, el text estarà llest per a la seva promulgació. Les votacions al Senat es van prolongar més de quinze hores en què els parlamentaris van votar i van aprovar per separat cada una de les tres circumstàncies en què es podrà interrompre l'embaràs. 

CONTROVÈRSIA EN EL CAS DE VIOLACIÓ

Notícies relacionades

El cas d'embaràs per violació va ser el més controvertit i es va aprovar per un just marge de 18 vots a favor i 16 en contra i després de més de tres hores de debat. Finalment, s'estableix que es podrà interrompre l'embaràs amb un límit de 12 setmanes des de la gestació, marge ampliable a 14 setmanes en cas que l'embarassada tingui menys de 14 anys.

Xile és un dels pocs països del món que manté en l'actualitat la prohibició legal absoluta de l'avortament, juntament amb Nicaragua, Hondures, Haití, el Salvador, Surinam, Andorra, Malta i el Vaticà.

Temes:

Xile Avortament