Estil Mad Max: així modificava els cotxes l'Estat Islàmic per convertir-los en armes de guerra

zentauroepp39291781 vehicles used for suicide car bombings  made by islamic stat170714100219

zentauroepp39291781 vehicles used for suicide car bombings made by islamic stat170714100219 / THAIER AL-SUDANI

1
Es llegeix en minuts

A l'estil Mad Max. Així quedaven els cotxes que els mecànics de l'Estat Islàmic convertien en vehicles militars reemplaçant el seu xassís per enormes plaques de metall i col·locant fins i tot torretes al sostre per poder disparar. L'objectiu era crear uns enginys metàl·lics, que de vegades anaven plens d'explosius, que fossin molt difícil d'aturar i que poguessin creuar les línies enemigues.

Una col·lecció d'aquests monstres metàl·lics de quatre rodes es pot veure aquests dies a Mossul. Després de prendre la ciutat als gihadistes, les autoritats iraquianes han reunit diversos d'aquests vehicles i els mostren en una exposició.

THAIER AL-SUDANI / REUTERS

THAIER AL-SUDANI Els cotxes favorits de els mecànics de l'Estat Islàmic per transformar-los en màquines de guerra eren els coneguts com a tot camins o SUV, especialment els Toyota Land Cruiser, els Toyota Hilux, encara que també utilitzaven cotxes Kia i Hyunday. THAIER AL-SUDANI Un policia iraquià passa entre l'exposició de vehicles de l'Estat Islàmic. Alguns dels vehicles que es mostren en l'exposició estan a mig fer i s'hi veu com les parts de la carrosseria són reemplaçades per enormes xapes de metall, que després se solden les unes amb les altres. Les plaques protegeixen els laterals, les rodes i el vidre del davant, on a penes es deixava una petita obertura. THAIER AL-SUDANI Cotxe parcialment modificat per l'Estat Islàmic en què es veu com es reemplacen les parts del xassís per plaques metàl·liques. THAIER AL-SUDANI Interior d'un dels cotxes transformats per l'Estat Islàmic. A l'interior, amb excepció del del conductor, els altres seients són reemplaçats per habitacles que s'omplen amb explosius. En la majoria dels casos, aquests vehicles eren entregats a terroristes suïcides que els conduïen contra les línies enemigues. El blindatge evitava que el vehicle pogués ser frenat fins que, una vegada penetrat el front enemic, esclatés causant enormes danys. A vegades el terrorista portava un dispositiu per fer esclatar el cotxe, encara que en altres ocasions, per temor que el conductor es fes enrere, el vehicle es feia esclatar a distància.  THAIER AL -SUDANI THAIER AL -SUDANI THAIER AL -SUDANI El canó d'un tanc ocult a la caixa d'un camió.