On Catalunya

Una cadena humana de 80 persones salva de morir ofegada una família

cadena humana

cadena humana

1
Es llegeix en minuts

Una llarga cadena humana d'almenys 80 persones va salvar de morir ofegats en una platja de Florida nou integrants d'una mateixa família que es van veure arrossegats per un fort corrent marí, segons els mitjans locals. El succés va passar el cap de setmana en una platja de Panama City, a l'extrem nord-est de Florida, quan la família Ursrey es va veure incapaç de tornar a la riba per la ressaca del mar i va començar a demanar auxili.

Tot va començar quan dos fills del matrimoni Usrey, Noah i Stephen, de 8 i 11 anys, es van endinsar a l'aigua i, al no poder tornar a la platja, van començar a demanar auxili. Sis membres més de la família -pares, oncles i cosins- es van llançar al mar per socórrer-los i també es van veure atrapats per les onades. 

Notícies relacionades

La família Ursrey es va poder salvar gràcies a la ràpida reacció de dos banyistes, Jessica Simmons i el seu marit, que van decidir actuar immediatament, i van organitzar la formació de la cadena humana. Mentrestant, Simmons es va dirigir amb la seva planxa de surf cap a la família, que lluitava per sobreviure entre les onades. 

Un per un, tot els membres de la família van ser conduïts per Simmons i altres banyistes a la cadena humana, que va aconseguir treure'ls del mar. "Va ser la cosa més sorprenent que he vist mai. Aquestes persones no es coneixen de res i tots van confiar els uns en els altres per rescatar-los. Va ser realment inspirador", va dir Simmons al diari 'Panama City News Herald'.