L'exlíder de la Lliga Nord, condemnat a dos anys i tres mesos de presó per malversació de fons del partit

Umberto Bossi feia servir diners de la formació per pagar despeses familiars com hotels i viatges

monmartinez39248533 file photo  italy s northern league former leader umberto bo170710171125

monmartinez39248533 file photo italy s northern league former leader umberto bo170710171125 / ALESSANDRO GAROFALO

1
Es llegeix en minuts

El fundador de la Lliga NordUmberto Bossi, ha sigut condemnat a dos anys i tres mesos de presó per l'ús indegut dels fons del partit, utilitzats per pagar les despeses dels seus familiars.

El tribunal de Milà també ha condemnat el fill de BossiRenzo Bossi, a 18 mesos de presó, i l'antic tresorer de la formació Francesco Belsito a dos anys i sis mesos de presó.

Aliat de l'antic primer ministre Silvio Berlusconi, Bossi i els seus companys al banc dels acusats sempre van negar els càrrecs. Un altre dels fills de l'exlíder de la Lliga Nord, Riccardo, ja va ser jutjat i condemnat a 20 mesos de presó en una altra causa jutjada l'any passat.

Notícies relacionades

Bossi, de 75 anys, va renunciar al lideratge de la formació el 2012 després de ser acusat d'haver utilitzat fons del partit per a ús de la família, inclosos viatges, sopars, matrícules, hotels i hotels de categoria.

Encara que no està en la primera línia política, Bossi continua sent una figura influent, especialment en el seu enfrontament amb el nou líder, Mattero Salvini, a qui acusa d'apartar el partit de les seves arrels.