CONSEQÜÈNCIES DE LA TRAGÈDIA DE LONDRES

L'empresa que ven el revestiment que cobria la torre incendiada deixarà de fer-ho

El poliuretà, altament inflamable, està prohibit en gran part de països de la UE, i l'empresa nord-americana ha decidit retirar-lo dels seus productes

jgblanco38881947 fa010   londres  r  unido   14 6 2017   aspecto del incendio170614083210

jgblanco38881947 fa010 londres r unido 14 6 2017 aspecto del incendio170614083210 / FACUNDO ARRIZABALAGA

1
Es llegeix en minuts

L'empresa nord-americana Arconic ha anunciat, aquest dilluns, el final de la comercialització, per a ús en immobles d'altura, del revestiment de poliuretà amb què va ser construïda la torre Grenfell de Londres, incendiada el 14 de juny

"Arconic deixarà de vendre Reynobond PE per a ús en edificis d'altura. Creiem que és una bona decisió donades les diferències de reglament als diferents països del món i els dubtes que ha generat la tragèdia de la torre Grenfell", ha declarat un portaveu de l'empresa nord-americana en referència a la prohibició vigent a la majoria de països europeus del material. La retirada del producte de la venda només serà efectiva en immobles de més de 12 metres d'alçada, segons ha precisat el portaveu. 

75 BLOCS MÉS AFECTATS

Després de la tragèdia, en què van perdre la vida almenys 79 persones, el Govern britànic s'ha afanyat a comprovar la seguretat de la resta d'immobles del país, on n'ha arribat a detectar uns 600 amb el mateix revestiment, altament inflamable, que cobria la incendiada torre Grenfell. 

Notícies relacionades

Entre aquests edificis en condicions similars a la torre Grenfell, 75 són especialment preocupants pel seu alt risc, segons ha declarat el ministre per a les Comunitats, Sajid Javid. Els immobles no han superat les proves bàsiques de resistència al foc realitzades pel Govern britànic. 

La primera ministra, Theresa May, ha demanat als propietaris de les finques que permetin als tècnics realitzar les proves amb la màxima celeritat possible per mirar d'evitar noves tragèdies.