Almenys 123 morts a l'explotar un camió cisterna al Pakistan

El vehicle ha bolcat a causa d'un accident i la gent hi ha anat a recollir gasolina

Més de cent morts calcinats endolen el final del Ramadà al Pakistan. / EFE

Més de cent morts calcinats endolen el final del Ramadà al Pakistan.
 

/

1
Es llegeix en minuts

Almenys 123 persones han mort i un centenar han resultat ferides de gravetat per l'explosió d'un camió cisterna carregat de gasolina que s'ha incendiat després de patir un accident i bolcar en una carretera de l'est del Pakistan. L'accident ha passat cap a les 06.30 hora local (01.30 GMT), a prop de la localitat de Bahawalpur, a la província del Panjab".

L'alt nombre de víctimes s'ha degut al fet que després de l'accident els veïns de la zona s'han congregat al lloc del sinistre per recollir la gasolina que s'havia escampat per la carretera fins que, de manera inesperada, s'hi ha calat foc i s'ha produït una gran explosió. El camió provenia de la ciutat meridional de Karachi i es dirigia cap al nord, amb destí a la localitat de Lahore.

El portaveu de l'Exèrcit pakistanès, Assif Ghafoor, ha explicat a través del seu compte oficial de Twitter que les Forces Armades han enviat helicòpters al lloc del sinistre per traslladar les víctimes a hospitals i centres de cremats. "Els hospitals es troben en estat d'alerta", ha conclòs Ghafoor.

Pèssim estat de les carreteres

Notícies relacionades

El Pakistan registra un dels índexs més alts del món d'accidents de trànsit a causa del pèssim estat de les carreteres, a les deficiències dels vehicles i perquè els transports públics solen circular sobrecarregats de passatgers.

El gener del 2015, en un accident similar, 62 persones van morir calcinades i onze van resultar ferides greus quan un autobús ple de passatgers va col·lisionar amb un camió cisterna que transportava gasolina al sud del país.