L'opositor veneçolà Leopoldo López denuncia tortures en un vídeo

"M'estan torturant. ¡Denunciïn-ho!", se'l sent cridar al reclús en un vídeo

zentauroepp39030018 car04  los teques  venezuela    fotograf a de archivo fechad170624154629

zentauroepp39030018 car04 los teques venezuela fotograf a de archivo fechad170624154629 / MIGUEL GUTIERREZ

1
Es llegeix en minuts
EFE / CARACAS

"Lilian, m'estan torturant. ¡Denunciïn-ho, denunciïn-ho! Lilian, denuncia". Això és el que crida  l'opositor veneçolà Leopoldo López des de dins de la presó militar de Ramo Verde, on està detingut des del 2014, segons consta en un vídeo que ha difós la seva dona, Lilian Tintori, a les xarxes socials. La gravació dura 26 segons i es desconeix quan va ser realitzada.

"Leopoldo crida des de Ramo Verde. Denuncio que a Leopoldo l'estan torturant", apunta Tintori al peu del vídeo sense més detalls. Tintori va denunciar també que el seu marit fa 78 dies que està sense accés als seus advocats, i va responsabilitzar d'aquesta situació el president del país, Nicolás Maduro.

"Han passat 78 dies sense que Leopoldo rebi la visita dels seus advocats. La visita, la trucada o el que sigui. Leopoldo està incomunicat", va declarar Tintori en roda de premsa a Caracas. "És irregular, és una violació dels seus drets", va afegir Tintori, que va dir que no havia pogut visitar el seu marit en 19 dies i va anunciar un nou viatge avui al penal de Ramo Verde per intentar accedir a la presó i veure el seu marit.

Imatges amb metges

Notícies relacionades

Poc després de la divulgació d'aquest vídeo, el diari 'Últimas Noticias' ha divulgat a internet unes fotos en què es veu el dirigent opositor rebent atenció mèdica i aliments. "Últimas Noticias va rebre fotografies exclusives on s'observa el ciutadà Leopoldo López rebent tractament mèdic rutinari, que se li fa setmanalment, i a més rebent aliments que li va portar la seva dona Lilian Tintori aquest divendres", assenyala el mitjà sota el títol "Leopoldo López es troba bé".

López va ser condemnat el setembre del 2015 a gairebé 14 anys de presó com a responsable dels disturbis ocorreguts al final d'una marxa antigovernamental el 2014, en què van morir tres persones. El polític de 46 anys ha sigut declarat "pres de consciència" per Amnistia Internacional (AI).