Almenys 45 morts en un doble atemptat al Pakistan

Hi va haver dues explosions en un mercat d'una zona tribal

 Almenys 45 persones van morir i 261 van resultar ferides en una doble explosió al nord-oest del Pakistan. / EFE

2
Es llegeix en minuts

Almenys 45 persones van morir i 261 van resultar ferides en una doble explosió perpetrada aquest divendres en un mercat a les àrees tribals del nord-oest del Pakistan, segons l'últim recompte difós avui per les autoritats locals.

"La xifra de morts ha pujat a 45 i un total de 261 ferits van ser traslladats a un hospital a Parachinar", localitat on va tenir lloc la doble explosió i capital de la regió tribal de Kurram, va afirmar a Efe un portaveu del Govern regional, Farid Ullah.

Segons el portaveu, 13 de les víctimes van sucumbir a les greus ferides després de ser hospitalitzades, mentre que 62 que es troben en estat "crític" van ser traslladades a un centre mèdic de la ciutat de Peshawar. 78 dels ferits han sigut donats d'alta.

ABANS DE TRENCAR EL DEJUNI

Ahir a la tarda, només dues hores abans que l'imam cridés a trencar el dejuni com a part del mes sagrat de Ramadà, que està a punt de finalitzar, una doble explosió amb uns quants minuts de diferència sacsejava un concorregut mercat a Parachinar.

Com sol passar aquests dies en tots els llocs de majoria musulmana, els habitants de Parachinar enllestien els preparatius i les compres d'última hora als basars per a la celebració dilluns de la important festivitat d'Eid-ul-Fitr, que marca el final de Ramadà.

En un tràgic dia per al Pakistan, aquesta acció es va produir hores després que un atacant suïcida fes volar pels aires un vehicle carregat d'explosius a l'entrada d'una caserna policial a Quetta, capital de la província del Balutxistan (sud-oest).

Carregat amb entre 75 i 80 quilograms d'explosius, la furgoneta bomba va acabar amb la vida d'11 persones i en va deixar ferides 25, va explicar en el seu informe l'Equip de Desactivació de Bombes del Ministeri d'Interior pakistanès.

ATACS DELS INSURGENT

Encara que la violència al Pakistan ha disminuït considerablement els últims anys arran de dues operacions militars llançades per l'Exèrcit pakistanès, les àrees tribals i el Balutxistan segueixen sent les zones més castigades per la insurgència en el país.

Notícies relacionades

El Pakistan va llançar al febrer un operatiu militar a tot el país contra els insurgents, batejat com a operació Radd-ul-Fasaad (Eliminació de la discòrdia, en àrab).

L'ofensiva és una continuació d'una altra operació que es va posar en marxa a les zones tribals el juny del 2014 i amb la qual l'Exèrcit assegura haver abatut 3.500 insurgents, una xifra no comprovada independentment.