A DAKOTA DEL SUD

Arrestat als EUA el líder d'una secta fonamentalista casat amb 79 dones

La dona número 65 del fugitiu, que estava en recerca i captura, ha decidit comprar la seva mansió de Utah per fer una atracció turística

zentauroepp38900109 file   this feb  23  2016  booking file photo released by th170615185517

zentauroepp38900109 file this feb 23 2016 booking file photo released by th170615185517 / Uncredited

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Dakota del Sud han detingut Lyle Jeffs, un fugitiu i líder de la secta fonamentalista polígama Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (FLDS, en la sigla en anglès), que havia estat en recerca i captura des de fa prop d'un any després de saltar-se l'arrest domiciliari.

Jeffs, de 57 anys, va violar l'ordre d'arrest domiciliari el 18 de juny del 2016 a Salt Lake City mentre esperava ser jutjat amb altres membres de la secta acusats de desviar fons federals que els havien sigut concedits per a un programa d'ajuda alimentària a persones desafavorides.

GERMÀ DEL PROFETA

Lyle Jeffs és el germà de Warren Jeffs, considerat com el profeta d'aquesta secta, que fa més de 20 anys que compleix una condemna perpètua per casar-se i abusar de nenes menors d'edat. La FLDS és una secta fonamentalista no reconeguda per l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies de Salt Lake City que va renunciar a la poligàmia el 1980.

Notícies relacionades

L'acusació assegura que els 11 líders d'aquesta secta fonamentalista van conspirar per defraudar part del Fons Federal del Pla Assistencial Alimentari dels Estats Units i que, a més, van concórrer en un delicte de blanqueig de capitals. Lyle Jeffs es va declarar innocent en el primer judici sobre els dos delictes i es va escapar del segon traient-se el GPS que duia al turmell amb oli d'oliva. 

La mansió del detingut ha sigut comprada per la seva 65a dona, d'un total de 79, amb la intenció de crear una atracció turística i un refugi per als que abandonin l'església.