Dos morts i centenars d'intoxicats per menjar en mal estat en un camp de refugiats de l'Iraq

Els aliments distribuïts als desplaçats de guerra van ser subministrats per una oenagé

 

  / REUTERS / ERIK DE CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han mort i unes 800 persones han resultat intoxicades per ingerir menjar en mal estat repartit per una oenagé en un camp de desplaçats, ha informat la televisió kurda Rudaw. Els refugiats del camp són famílies que han fugit de casa seva per l'ofensiva contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI), al nord de l'Iraq.

La intoxicació alimentària es va produir dilluns a la nit al camp de desplaçats de Hassan Shami U2, a uns 36 quilòmetres a l'est de Mossul, pels aliments repartits per a l'"iftar", àpat que els musulmans prenen després de la posta de sol per trencar el dejuni del Ramadà.

GAIREBÉ UN MILIÓ DE DESPLAÇATS

Diverses ambulàncies van anar al camp aquella mateixa nit i van traslladar els intoxicats a un hospital d'Erbil, la capital del Kurdistan iraquià, segons fonts del camp consultades per Rudaw. L'oenagé té previst oferir aquest dimarts una roda de premsa per explicar què va passar.

Notícies relacionades

El camp de desplaçats de Hassan Shami U2 acull actualment 7.134 persones, integrants de 1.189 famílies, segons dades de l'ONU.

L'ofensiva contra l'EI a Mossul i la seva regió va començar l'octubre passat i ha suposat el desplaçament d'almenys 819.000 persones, segons dades del Ministeri de Migració iraquiana.