Sis morts en un tiroteig a Orlando

Un exempleat acomiadat a l'abril mata cinc persones a l'antiga feina abans de suïcidar-se

Les autoritats desvinculen els fets del terrorisme i parlen de "possible violència laboral"

Un exempleat causa almenys cinc morts en un tiroteig en un edifici d’oficines d’Orlando / periodico

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Un tiroteig en una fàbrica d'Orlando (Florida) ha deixat sis morts, incloent-hi el presumpte autor dels trets, un antic empleat que va ser acomiadat a l'abril i que s'ha suïcidat. El xèrif del comtat d'Orange, Jerry Demmings, ha desvinculat l'incident del terrorisme assegurant que "no hi ha indicacions de vinculacions amb organitzacions subversives o terroristes" del presumpte autor, un home de 45 anys i amb antecedents criminals. "Aquest incident no té res a veure amb activitats globals terroristes", ha insistit el xèrif.

El presumpte autor de la matança, l'identitat del qual no es donarà a conèixer fins que es notifiqui a tots els familiars de les víctimes, va ser acomiadat a l'abril per motius que tampoc s'han fet públics per ara) de l'empresa Fiamma, que fabrica tendals per a caravanes. Aquest matí ha arribat a la fàbrica armat amb una pistola i un ganivet, encara que segons les autoritats no va arribar a usar l'arma blanca. Quatre de les seves víctimes (tres homes i una dona) van morir a les instal·lacions i la cinquena, un altre home, va morir a l'hospital. Set persones han sobreviscut a la matança.

Notícies relacionades

El governador de Florida, Rick Scott, ha emès un comunicat lamentant el "tràgic incident" i denunciant l'"acte de violència sense sentit". 

Orlando va ser l'any passat escenari de la pitjor matança als Estats Units des dels atemptats de l'11-S, la massacre al club gai Pulse, que va ser comesa per Omar Mateen, un jove que es va radicalitzar a través d'internet, inspirant el seu crim en altres accions del terrorisme gihadista.