TERRORISME 'LOW COST'

Altres atemptats amb vehicle en ciutats europees

Niça, Berlín i Estocolm també han viscut l'horror des del juliol passat amb atacs similiares als de Londres

zentauroepp38742692 londres170604174342

zentauroepp38742692 londres170604174342 / JUSTIN TALLIS

1
Es llegeix en minuts

L'atemptat d'aquest dissabte a LondresatemptatLondres amb un vehicle ha anat precedit d'altres a Niça, Berlín i Estocolm i també a la mateixa capital britànica. Aquests són els recents atropellaments terroristes:

NIÇA, 14 JULIOL 2016

El primer acte terrorista portat a terme mitjançant l'ús d'un vehicle com a arma del terror va ser el més mortífer. 86 persones van morir a Niça quan un camió es va abalançar sobre la multitud reunida per veure els focs artificials del dia nacional francès. El conductor va ser abatut. Hi va haver més de 400 ferits. L'atemptat, com la resta, va ser atribuït per Estat Islàmic.

BERLÍN, 19 DESEMBRE 2016

Un altre camió, aquesta vegada a la capital alemanya, va envestir contra la gentada que visitava un mercat de Nadal a la Breitscheidplatz. Dies abans, la policia havia detingut un nen de 12 anys, fortament radicalitzat, que va tractar de posar una bomba en un d'aquests mercats a la localitat de Ludwigshafen.

LONDRES, 22 MARÇ 2017

Fa a penes dos mesos i mig, Londres ja va viure una situació semblant a la de dissabte, quan un terrorista es va llançar, a bord del seu vehicle, contra la multitud que transitava pel pont de WestminsterWestminster. Hi va haver cinc morts i més de 50 ferits. Abans de ser abatut, el terrorista va assassinar, també, un agent de la policia.

ESTOCOLM, 7 ABRIL 2017

Notícies relacionades

El cèntric i comercial carrer de Drottninggatan, a la capital sueca, es va veure sacsejada fa dos mesos per l'acció d'un altre camió. Abans d'estavellar-se contra la façana d'un centre comercial, el vehicle va acabar amb la vida de cinc persones i una quinzena de ferits. El principal sospitós, detingut per la policia, havia tractat d'unir-se a EI via Turquia, mesos abans.