Espectaculars imatges de la detenció d'un passatger que va obligar a fer tornar un avió de Malaysia Airlines

Les autoritats descarten que l'incident tingui vinculació terrorista

jgblanco38694128 this handout photo taken and received from passenger andrew 170601110414 / ANDREW LEONCELLI

jgblanco38694128 this handout photo taken and received from passenger andrew 170601110414
El detingut va intentar entrar a la cabina del pilot i va ser immobilitzat pel passatge.

/

1
Es llegeix en minuts

La policia d'Austràlia ha descartat el terrorisme com a causa de l'aterratge d'emergència d'un avió de Malaysia Airlines ahir a la nit a la ciutat australiana de Melbourne després que un passatger intentés entrar a la cabina. 

Segons declaracions dels oficials, l'home té un llarg historial de problemes mentals i l'objecte que portava no era un bomba, com al principi es va especular, explica el canal ABC.

Després de l'incident en ple vol, l'aparell de la companyia malàisia va tornar a l'aeroport de Melbourne, d'on havia sortit uns 20 minuts abans.

"SEMBLAVA BORRATXO"

Segons testimonis, el sospitós, que semblava que anés borratxo i portava un carregador a la mà, va ser reduït per altres passatgers a l'avió. Ja en terra, va ser arrestat per unitats d'elit de la policia australiana.

Membres armats de la brigada antiterrorista van entrar a l'avió per emportar-se el sospitós, que havia sigut lligat amb el cinturó d'un dels passatgers.

Les autoritats mantenen sota custòdia l'home, de 25 anys i de nacionalitat australiana, que està sent interrogat pels oficials.

"PASSATGER CONFLICTIU"

Malaysia Airlines va afirmar en un comunicat que el "vol MH128 des de Melbourne a Kuala Lumpur va haver de tornar a Melbourne per un passatger conflictiu", encara que no va esmentar cap alarma de bomba.

L'aerolínia va assenyalar que l'avió va sortir a les 23.11 hora local (13.11 GMT) de dimecres i tenia previst arribar dijous, 1 de juny, a la matinada a Kuala Lumpur.

Notícies relacionades

El 8 de març del 2014, un avió de Malaysia Airlines, amb el número de vol MH370, va desaparèixer amb 239 persones a bord an l'oceà Índic, on només s'han trobat parts de l'aparell.

Quatre mesos més tard, un altre avió de l'aerolínia malàisia va ser atacat per un míssil amb 298 persones a bord quan sobrevolava l'est d'Ucraïna, sense que sobrevisqués cap ocupant.