DURANT LA CIMERA DE L'OTAN A BRUSSEL·LES

L'estretíssima salutació de Trump i Macron

Després de l'empenta al primer ministre de Montenegro, el president dels EUA protagonitza una insòlita salutació amb el seu homòleg francès

POOL (REUTERS)

L'estretíssima salutació de Trump i Macron
Trump i Macron han protagonitzat una estretíssima encaixada de mans.

/

1
Es llegeix en minuts

Les maneres de Donald Trump estan fent parlar en la cimera de l'OTAN a Brussel·les. Si les imatges de l'empenta que li va donar al primer ministre de Montenegro per sortir primer a la foto han fet la volta al món, la insòlita encaixada de mans amb el president de França, Emmanuel Macron, també va pel camí de viralitzar-se.

Trump i Macron han protagonitzat una estretíssima encaixada de mans en la seva trobada bilateral davant la premsa. Una salutació en què no se sap qui estreny amb més fermesa -a les xarxes, per alguns és el president dels EUA, per altres, el cap de l'Elisi-. El que és clar és que els dos dirigents aguanten el tipus. Trump és conegut per la seva fermesa a l'hora de saludar dirigents estrangers. En aquest cas, no obstant, no ha enxampat Macron, de 39 anys, desprevingut.

Notícies relacionades

Davant els mitjans de comunicació, i abans d'un dinar de treball a l'Ambaixada dels EUA a Brussel·les dijous, Trump i Macron han resistit l'encaixada, mirant-se fixament als ulls, durant uns segons que s'han fet eterns.

Però els dos presidents no han acabat aquí els seus jocs de mans. Hores més tard, i ja a la seu de l'OTAN, tots dos, somrients, s'han tornat a estrènyer la mà amb força davant la mirada de la cancellera alemanya, Angela Merkel -a qui en una recent trobada Trump va negar la salutació- i el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg. En aquesta segona ocasió, Macron ha saludat primer Merkel i després Stoltenberg abans de dirigir-se a Trump, que li ha ofert la mà.