CONFERÈNCIA A NOVA YORK

Hillary Clinton culpa de la seva derrota electoral l'FBI, Wikileaks i els 'hackers' russos

"Si l'elecció hagués sigut el 27 d'octubre, probablement jo seria la vostra presidenta", declara l'excandidata demòcrata a la Casa Blanca

mbenach38274679 former u s  secretary of state hillary clinton takes part in170502233208

mbenach38274679 former u s secretary of state hillary clinton takes part in170502233208 / BRENDAN MCDERMID

1
Es llegeix en minuts

L'excandidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha assenyalat aquest dimarts que anava camí de la victòria en les presidencials dels EUA del 2016 fins que les interferències dels pirates informàtics russos i el director de l'FBI, James Comey, van espantar alguns dels seus potencials votants.

En els seus comentaris públics més extensos sobre la qüestió des de l'elecció del 8 de novembre, Clinton ha explicat en una conferència a Nova York que va ser desbancada per la carta que Comey va remetre el 28 d'octubre al Congrés informant que l'FBI havia reobert la investigació sobre l'ús d'un servidor privat de correu electrònic durant la seva etapa com a secretària d'Estat, i per les filtracions de Wikileaks sobre els 'e-mails' del seu cap de campanya, John Podesta, suposadament robats per 'hackers' russos.

"Si l'elecció hagués sigut el 27 d'octubre, probablement jo seria la vostra presidenta", ha declarat Hillary en una conferència de dones a Nova York moderada per la presentadora de la CNN Christiane Amanpour.

"No va ser una campanya perfecta, però anava camí de guanyar fins que es va produir la combinació de la carta de Comey i les filtracions russes de Wikileaks", ha dit l'excandidata demòcrata sobre la derrota en la carrera a la Casa Blanca davant el republicà Donald Trump. "La raó per la qual crec que vam perdre van ser els esdeveniments que van intervenir en els últims 10 dies", ha afirmat.

MISOGÍNIA

Notícies relacionades

Clinton, que ha explicat que està passant pel "procés dolorós" d'escriure un llibre que en part versa sobre l'elecció, també ha manifestat que la misogínia va jugar un rol en la seva derrota. Durant la conferència, ha assumit la seva responsabilitat personal pels errors de campanya, però no ha qüestionat la seva estratègia i ha lloat el seu equip electoral.

També ha afirmat que no té cap dubte que el president rus, Vladímir Putin, va intentar influenciar en les eleccions en suport de Trump. "Ell certament va interferir en les nostres eleccions i és clar que va interferir per perjudicar-me i ajudar el nostre oponent", ha declarat Clinton.