Els EUA admeten 352 víctimes civils "involuntàries" a Síria i l'Iraq des del 2014

La xifra no inclou el bombardeig a Mossul del mes de març, en què van morir prop de 200 persones

1
Es llegeix en minuts

La coalició contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI) liderada pels EUA ha admès en un comunicat haver causat "involuntàriament" 352 víctimes civils a l'Iraq i Síria des del començament de la seva ofensiva, el 2014.

Aquesta xifra no inclou el resultat de la investigació anunciada a finals de març sobre el bombardeig del 17 de març a la zona occidental de Mossul (Iraq). La coalició "probablement va tenir un paper" en la mort d'un gran nombre de civils (podrien haver sigut prop de 200) en aquell atac, segons va reconèixer el general nord-americà Stephen Townsend, comandant de les forces de la coalició a Bagdad.

INVESTIGATS 42 ATACS MÉS

Notícies relacionades

El comunicat del comandament de l'operació denominada Determinació Absoluta detalla que un total de 42 incidents que van tenir lloc a l'Iraq i Síria encara s'estan investigant per aclarir el nombre de víctimes i les possibles responsabilitats de la coalició.

Les organitzacions internacionals de drets humans estimen que la xifra real de víctimes civils és molt superior a la reportada pel Pentàgon. La coalició, per la seva banda, denuncia l'ús de civils com a escuts humans per part de l'EI.