Rússia i l'Iran adverteixen als EUA que hi haurà resposta si tornen a atacar Assad

En el comunicat emès pel comandament conjunt de forces estrangeres que recolzen Assad es diu que que amb el bombardeig a la base aèria siriana EUA ha traspassat "la línia vermella"

mbenach37330118 russian president vladimir putin holds a meeting with the ca170220170048

mbenach37330118 russian president vladimir putin holds a meeting with the ca170220170048 / Mikhail Klimentyev

1
Es llegeix en minuts

El comandament conjunt de forces estrangeres que recolzen el president sirià Baixar al-Assad, que té com a pilars Rusía i l'Iran, ha emès un comunicat en què acusa els Estats Units d'haver sobrepassat "la línia vermella" després de bombardejar la base aèria de les forces d'Assad, com a represàlia pel  presumpte atac amb armes químiques perpetrat per forces de Damasc contra la població civil.

Els aliats d'Assad adverteixen en el comunicat a Washington que no es quedaran amb els braços plegats si es torna a produir un atac similar. "El que els Estats Units han fet contra Síria és una agressió que ha creuat la línia vermella. A partir d'ara respondrem amb força a qualsevol agressió i els Estats Units saben de la nostra habilitat per respondre bé", diu el text. A més s'afegeix en el comunicat la determinació de Moscou i Teheran d'augmentar el suport militar a Assad.

TRUCADA TELEFÒNICA

Notícies relacionades

El president rus Vladímir Putin i l'iranià Hassan Rouhani ha parlat aquest diumenge per telèfon i han coincidit a afirmar que l'atac de Trump viola el dret internacional, segons ha informat el Kremlin. Els dos mandataris han demanat a més que s'obri una investigació objectiva sobre un incident amb armes químiques a Idlib.

Les forces de l'Exèrcit sirià havien estat perdent terreny a tot el país fins que Rússia va intervenir militarment el setembre del 2015.