Detingut a Barcelona un rus acusat del pirateig informàtic en les presidencials dels EUA

Piotr Levaixov és el segon programador d'aquesta nacionalitat que ha sigut arrestat a Espanya per piratejar presumptament els correus electrònics del Partit Demòcrata

jcarbo34194952 pirata informatico170409173331

jcarbo34194952 pirata informatico170409173331

1
Es llegeix en minuts

Un informàtic rus, Piotr Levaixov, ha sigut detingut per la policia a Barcelona acusat d'haver participat en el pirateig que es va produir en la campanya electoral dels Estats Units. Sobre Levaixov pesava un ordre internacional d'arrest llançada pels EUA.

L'ambaixada russa a Madrid no ha donat detalls dels motius de la detenció, tampoc la policia ni el Ministeri d'Interior espanyol, informa Reuters. Les autoritats espanyols van notificar divendres a l'ambaixada russa la detenció de l'informàtic.

EUA ha acusat formalment Rússia d'haver piratejat els 'e-mails' del Partit Demòcrata per ajudar i recolzar la llavors candidatura republicana de Donald Trump. Actualment, el Congrés dels EUA està investigant les possibles connexions entre Rússia i el president nord-americà.

SEGONA DETENCIÓ

Notícies relacionades

Les autoritats russes han negat sempre i en repetides ocasions estar implicades en el pirateig.

Levaixov és el segon programador rus detingut a Espanya. El mes de gener va ser arrestat un informàtic conegut amb el nom de "Lisov" que també estava en la llista negra de Washington.