VIOLÈNCIA AL PAÍS ASIÀTIC

Almenys 22 morts en un atemptat talibà contra la comunitat xiïta al Pakistan

Almenys 22 morts en un atemptat talibà contra la comunitat xiïta al Pakistan

 

  / AFP

1
Es llegeix en minuts

Almenys 22 persones han mort i 70 han resultat ferides en un atemptat amb un cotxe bomba a prop d'un mercat i una mesquita xiïta per a dones de la localitat de Parachinar, al cinturó tribal del nord-oest del Pakistan i a prop de la frontera afganesa. Entre les víctimes hi ha dones i nens.

L'atemptat, que han reivindicat els talibans, s'ha perpetrat poc abans de l'oració del divendres amb un cotxe bomba que estava aparcat als voltants del temple xiïta i un mercat, ha indicat Sajid Hussain, parlamentari de la regió. 

Les autoritats locals han declarat l'estat d'emergència a la zona i han posat tots els hospitals en alerta. L'Exèrcit ha enviat helicòpters a la zona per evacuar els ferits.

El primer ministre pakistanès, Nawaz Sharif, ha expressat la seva condemna en un comunicat i ha reiterat la seva determinació per acabar amb el terrorisme. "La xarxa de terroristes ha sigut trencada i és la nostra obligació nacional continuar aquesta guerra fins a la completa aniquilació del terrorisme al nostre territori", ha assegurat Sharif.

OPERATIU MILITAR

Parachinar, zona de majoria xiïta, és escenari habitual d'actes violents per part de la insurgència sunnita i el gener passat una bomba va acabar amb la vida de 22 persones i en va ferir 87 en un mercat local.

Notícies relacionades

L'atemptat té lloc després que una sèrie d'atacs amb uns 130 morts en la primera quinzena de febrer provoqués que l'Exèrcit llancés un nou operatiu militar a tot el país contra la insurgència batejada com a operació Radd-al-Fasaad (Eliminació de la discòrdia).

Aquest operatiu és la continuació de l'operació Zarb-e-Azb (Afilat i tallant), que es va posar en marxa a les zones tribals el juny del 2014 i en què van morir uns 3.400 suposats insurgents i va ajudar a reduir significativament l'amenaça terrorista al país.