El Papa considera un "pecat gravíssim" el tancament d'empreses i la destrucció de llocs de treball

El pontífex afirma que la feina "dona dignitat" i els governants l'han d'assegurar

 

  / OSSERVATORE ROMANO

1
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH / ROMA

“Qui per raons econòmiques o en nom de negociacions no totalment clares tanca fàbriques, empreses i pren la feina als homes, comet un pecat gravíssim”. Amb aquesta contundència s'ha manifestat el papa Francesc, que a mesura que avança en el pontificat -dilluns va complir quatre anys- es mostra més explícit en els seus sermons, sobretot a l'abordar temes socials i econòmics.

“La feina dona dignitat i els responsables dels pobles, els governants, tenen l'obligació de fer tot el possible perquè qualsevol home i dona pugui treballar”, ha dit el Papa. Al mateix temps, ha subratllat que la feina permet “portar el front alt i mirar a la cara els altres, amb dignitat”.

En la salutació tradicional que els papes dirigeixen als grups al final de les audiències dels dimecres a la plaça de Sant Pere, Francesc ha citat explícitament un grup de periodistes del canal Sky Italia, amenaçats amb el tancament de la important redacció de Roma i el seu trasllat a Milà, que comporta 200 acomiadaments i el trasllat forçós de 300 persones. 

“Dirigeixo una salutació especial als treballadors de Sky, i desitjo que la seva situació laboral pugui trobar un ràpida solució, especialment per a les seves famílies”, ha dit el Papa.

"Aixequi's, per favor"

Notícies relacionades

Al final del seu recorregut per la plaça, Francesc ha protagonitzat un curiós incident fora de programa quan una família de xinesos, amb les seves banderetes nacionals i una imatge de la Mare de Déu, s'han desfet en salutacions amb les mans, genuflexions i inclinacions típicament orientals. “Aixequi's, per favor”, ha dit el Papa a la mare de la família que estava estirada a terra, a la plaça.

L'anècdota se suma a nombroses altres petites circumstàncies (exposicions, concerts, trobades, viatges) que s'estan produint en els últims mesos i que, segons els vaticanòlegs, revelarien que s'acosta el moment en què Pequín i el Vaticà poden reprendre les relacions diplomàtiques, interrompudes el llunyà 1957.