Un enviat dels EUA a l'Iraq: "Tots els combatents de l'Estat Islàmic a Mossul moriran"

McGurk assenyala que els 2.500 gihadistes que queden a la ciutat estan totalment envoltats

37647855 60

37647855 60 / Khalid Mohammed (AP)

1
Es llegeix en minuts

"Tots els combatents [de l'Estat Islàmic] que estiguin a Mossul moriran allà". Així d'expeditiu s'ha mostrat l'enviat especial dels EUA per a la coalició internacional antigihadista, Brett McGurk, que ha afegit: "Estem decidits no només a vèncer-los a Mossul, sinó a actuar de manera que aquests individus no es puguin escapar". Segons McGurk, "l'Estat Islàmic està atrapat". "Aquesta nit, la novena divisió blindada de l'Exèrcit iraquià ha tallat l'últim accés per carretera". 

Notícies relacionades

Els responsables nord-americans sostenen que, als districtes de la ciutat que encara controla, l'Estat Islàmic disposa de 2.500 gihadistes. L'Estat Islàmic va conquistar Mossul el juny del 2014. No obstant, des de l'inici de l'ofensiva de l'Exèrcit iraquià i dels peixmergues kurds, els gihadistes han perdut el 60% del territori que controlaven a l'Iraq.

SIS MESOS D'OFENSIVA

L'ofensiva sobre Mossul va començar l'octubre passat, amb una primera fase que va culminar, després de conquistar les localitats dels voltants, amb l'expulsió dels gihadistes de la meitat oriental de la ciutat. El febrer passat, es va iniciar la segona fase de l'operació.