L'únic negre del Govern de Trump diu que els esclaus eren "immigrants"

Ben Carson assegura a més que també van tenir el "somni" que un dia els seus descendents trobarien la "riquesa i la felicitat" als Estats Units

zentauroepp37571503 secretary of housing and urban development ben carson speaks170307094452

zentauroepp37571503 secretary of housing and urban development ben carson speaks170307094452 / JOSHUA ROBERTS

1
Es llegeix en minuts

El secretari de Vivenda i Desenvolupament Urbà del Govern de Donald Trump, l'afroamericà Ben Carson, ha desfermat una autèntica tempesta política a l'afirmar que els esclaus que van ser portats als EUA des de l'Àfrica eren immigrants que també tenien "un somni" americà.

"Així és Amèrica: una terra de somnis i oportunitats", ha dit el ministre en un discurs davant dels funcionaris del seu ministeri, el mateix dia que el president dels EUA ha firmat un nou i polèmic decret migratori.

"Hi va haver altres immigrants que van venir aquí en vaixells negrers", ha afegit Carson. "Però ells també van tenir el somni que un dia les seves filles, els seus fills, els seus nets i netes, les seves besnetes i besnetes poguessin arribar a trobar la riquesa i la felicitat en aquesta terra", ha afirmat.

TRÀGIQUES I INACCEPTABLES

Notícies relacionades

"¿Immigrants?", ha escrit a Twitter la gran organització de defensa dels drets dels negres dels EUA, la NAACP. Aquestes afirmacions són "tràgiques, impactants i inacceptables", ha dit, pel seu costat, el Centre Anna Frank dels EUA, creat en record de la nena jueva víctima del règim nazi. "No, senyor Carson, els esclaus no van emigrar a Amèrica. Els van portar aquí amb violència, contra la seva voluntat i aquí van viure privats de llibertat", ha afegit el centre.

No és la primera vegada que Carson, un excirurgià que va ser rival de Trump a les primàries republicanes, crea polèmica per unes declaracions. El 2013, va afirmar que la reforma del sistema sanitari d'Obama, conegut com a 'Obamacare', era "el pitjor" que havia passat als EUA "des de l'esclavitud". "És, en certa manera, l'esclavitud, perquè ens sotmet a tots els ciutadans a l'Estat", va dir llavors.