Airbnb retira de la seva web un apartament que s'ha estat llogant durant mesos a la Torre Trump

Els inquilins que han passat per la luxososa vivenda no sabien que formava part de l'emblemàtic edifici fins que arribaven a l'adreça indicada de Manhattan

 

  / EFE / JUSTIN LANE

1
Es llegeix en minuts

Fins fa pocs dies hi havia l'opció de llogar un apartament al mateix edifici on resideix la família del president dels Estats Units, la Torre Trump, a Nova York. De fet, la luxosa vivenda, de grans finestrals i amb esplèndides vistes a Manhattan, ha sigut ocupada per un bon nombre d'inquilins des del mes de setembre, gràcies a la web Airbnb.

L'oferta va desaparèixer d'internet la setmana passada hores després que el diari 'The New York Times' es comuniqués amb la propietària, Lena Yelagina, per obtenir informació. De fet, un reporter del diari va voler llogar l'apartament per fer un reportatge. Yelagina ho va saber i va cancel·lar la reserva. Com a prevenció i mesura de seguretat, a l'anunci d'Airbnb en cap moment s'especificava que la vivenda estava situada a la Torre Trump.

Airbnb només revelava la informació quan ja s'havia fet la reserva. Dos inquilins han explicat a 'The New York Yimes' que per a ells va ser una gran sorpresa dirigir-se a l'adreça indicada a la web, el 721 de la Cinquena Avinguda, i topar de cara amb la Torre Trump. "La propietària em va enviar l'adreça, i llavors li vaig trucar i li vaig dir: 'No puc trobar l'edifici; només veig la Torre Trump", ha explicat Nico Voigtländer, un professor de la Universitat de Califòrnia que va passar uns dies a l'apartament al novembre. 

AGENTS SECRETS

Notícies relacionades

L'apartament, pel qual els inquilins paguen entre 300 i 450 dòlars per nit (entre 283 i 425 euros), comptava amb reserves ja tancades per als mesos de març, abril i maig. La setmana passada van visitar l'anunci d'Airbnb, abans de ser retirat, més de 500 persones.

Segons expliquen els que han disfrutat de la vivenda, l'únic inconvenient eren els agents secrets, distribuïts per l'edifici. "Era tot surrealista", ha dit Mike Lamb, un enginyer informàtic britànic que va passar uns dies a l'apartament amb la seva dona al desembre.  "Va ser realment una experiència interessant".