NOUS TEMPS ALS EUA

Batalla campal a Berkeley entre defensors i detractors de Trump

La baralla amb pals i a cops de puny se salda amb almenys set ferits i cinc detinguts

  / AP / DAN HONDA

 
Batalla campal a Berkeley entre defensors i detractors de Trump
berkeley2
A demonstrator in support of U.S. President Donald Trump swings a stick towards a group of counter-protesters during a People 4 Trump rally in Berkeley, California March 4, 2017. REUTERS/Stephen Lam
Counter-demonstrators (L) and supporters (R) of U.S. President Donald Trump fight for a U.S. flag during a People 4 Trump rally in Berkeley, California March 4, 2017. REUTERS/Stephen Lam

/

1
Es llegeix en minuts

La tensió que hi ha als Estats Units per la presidència de Donald Trump es va fer evident aquest dissabte a Berkeley (Califòrnia), on partidaris i detractors de Trump es van enfrontar amb pals i a cops de puny en una batalla campal que va deixar almenys set ferits. La policia va haver d'intervenir per separar els manifestants i dispersar la protesta, que s'ha saldat amb almenys cinc detinguts.

Notícies relacionades

Activistes pro-Trump havien convocat per a aquest dissabte a 28 estats del país marxes batejades amb el nom 'l'esperit d'Amèrica' per expressar el seu suport al president, immers en ple escàndol pels contactes del seu equip amb Rússia abans de prendre possessió. A la majoria de ciutats (Nova York, Washington, San Diego, Nashville o Lansing), les concentracions es van desenvolupar sense incidents, però la convocada en un parc de Berkeley, en què van participar entre 200 i 300 persones, va acabar amb grans dosis de violència quan els manifestants es van enfrontar a detractors de Trump que també van anar al lloc per protestar per aquesta campanya de suport al magnat.

Berkeley, una ciutat de tradició demòcrata, torna així a estar en el focus informatiu per polèmiques relacionades amb l'actual inquilí de la Casa Blanca. Fa a penes un mes, les protestes a la Universitat de Berkeley van obligar a cancel·lar una conferència que havia de fer l'editor del portal de notícies d'extrema dreta Breitbart, Milos Yiannopoulos. Un fet que va fer que Trump amenacés el campus amb retirar-li les ajudes federals.