La justícia egípcia absol Mubàrak de la mort de manifestants durant la revolució

El mandatari, que compleix tres anys de condemna per una altra causa, és a l'hospital, on ha estat ingressat aquests últims anys

zentauroepp37511268 supporters of former egyptian president hosni mubarak hold u170302190349

zentauroepp37511268 supporters of former egyptian president hosni mubarak hold u170302190349 / MOHAMED ABD EL GHANY

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal de Cassació egipci ha absolt l’expresident Hosni Mubàrak en el cas per la seva suposada complicitat en la mort de 239 manifestants durant la revolució del 2011, que va provocar la seva caiguda del poder.

La cort va rebutjar ahir el recurs de la fiscalia, que demanava repetir el judici. El magistrat Ahmad abdul-Qauai va dir que «no cal jutjar una altra vegada Mubàrak perquè ja hi ha una sentència definitiva». Un cop dictada la sentència no hi ha la possibilitat de presentar una apel·lació, després que una cort el condemnés a cadena perpètua el 2012 i una altra l’absolgués dos anys després.

Notícies relacionades

L’exmandatari, de 88 anys, va tornar a negar ahir tots els càrrecs responent amb un concís «mai». El judici s’ha repetit per decisió del Tribunal de Cassació degut a irregularitats en el procés en què Mubàrak va ser absolt el 2014. 

El procés s’ha desenvolupat en un clima d’indiferència al país i és l’últim al qual s’ha enfrontat. De moment, Mubàrak només té una condemna en ferm, dictada el 2015, de tres anys de presó per apropiació il·legal de fons públics reservats per a les despeses dels palaus presidencials. L’exdirigent està sota arrest en un hospital militar del Caire. 

Temes:

Egipte