Tres morts i 400 persones aïllades per inundacions a Xile

Les intenses pluges caigudes en zones muntanyoses del nord i centre han generat al·luvions i crescudes de rius

 

  / REUTERS / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

Tres persones han mort i 19 es troben desaparegudes en diverses regions del centre i el nord de Xile per un fort temporal que ha provocat al·luvions i el desbordament de rius.

El director de l'Oficina Nacional d'Emergències, Ricardo Toro, ha assegurat que dues de les morts van passar al Cajón del Maipo, una zona muntanyosa a prop de Santiago.

La tercera víctima confirmada per les autoritats és una nena de 12 anys que va morir dissabte a la regió d'O'Higgins quan el vehicle en què es desplaçava amb la seva família va ser arrossegat per una allau de fang.

Les intenses pluges caigudes les últimes hores en zones muntanyoses han generat al·luvions i crescudes de rius en diversos punts de les regions Metropolitana, de ValparaísoO'Higgins i al nord del país, a la regió d'Antofagasta.

AÏLLATS 

A més dels morts i els desapareguts hi ha gairebé 400 persones aïllades, moltes d'elles al Cajón del Maipo, on l'aigua va destruir un pont.

El temporal ha deixat sense aigua potable gairebé 1,5 milions de llars d'una trentena de barris de Santiago, i encara no se sap quan es restablirà el servei.

Les precipitacions en zones muntanyoses a prop de la capital van provocar el despreniment de pedres i fang al riu Maipo, cosa que va generar nivells extrems de terbolesa a l'aigua que es consumeix en moltes parts de Santiago.

Notícies relacionades

A la regió d'Antofagasta, 120 persones van ser evacuades a la turística localitat de San Pedro de Atacama per la crescuda d'un riu.

La presidenta Michelle Bachelet, que aquest dilluns tornarà a la seu de Govern després de les vacances estivals, ha lamentat els fets a través de Twitter i ha assegurat que els equips d'emergència treballen amb afany per connectar les persones aïllades i restablir el subministrament d'aigua potable.