Almenys 21 morts en un atemptat suïcida al Tribunal Suprem de Kabul

Un terrorista es va fer esclatar a l'aparcament en el moment en què sortien els treballadors

Afghan policemen keep watch at the site of a bomb blast in Kabul, Afghanistan February 7, 2017.   REUTERS/Omar sobhani

Afghan policemen keep watch at the site of a bomb blast in Kabul, Afghanistan February 7, 2017. REUTERS/Omar sobhani / OMAR SOBHANI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Un total de 21 persones van resultar mortes i més de 40 ferides en un atemptat perpetrat ahir a l’aparcament del Tribunal Suprem afganès a Kabul, un mes després d’un altre atac similar contra la seu del Parlament i en ple increment de la violència a l’Afganistan.

  

 Al voltant de les quatre de la tarda hora local (11.30 GMT), un atacant es va fer esclatar amb les bombes que portava a la seva armilla després d’arribar a peu fins a l’aparcament del màxim tribunal, un punt freqüentat per treballadors de l’òrgan judicial i veïns de la zona, va indicar a l’agència Efe el portaveu de la Policia de Kabul, Basir Mujahid. «La majoria de les víctimes són civils perquè l’atac es va produir a prop del bloc d’apartaments 8 de Macrorayan, que és una zona completament residencial», va detallar la font, que va afegir que també hi ha alguns treballadors del tribunal entre els morts i ferits.

  

 L’atemptat, que es va produir quan els treballadors del Suprem abandonaven les instal·lacions, va causar 21 morts, entre els quals hi ha 9 dones, i 41 ferits, segons va informar al seu compte de Twitter el portaveu del Ministeri de Sanitat Pública, Wahidullah Mayar.

    

La majoria dels ferits van ser trasllats a l’hospital Wazir-Akbar Khan, ubicat just al davant del lloc de l’atac, mentre que 13 més van ser portats al centre mèdic local de l’oenagé italiana Emergency, que va precisar a Twitter que cinc dels ferits estan en estat «greu».

OBJECTIU TALIBÀ

L’escenari de l’atac, l’autoria del qual ahir a la nit no havia sigut reclamada per cap grup insurgent, està a només uns centenars de metres de l’ambaixada dels Estats Units a Kabul i del Ministeri de Salut Pública afganès. Si bé els talibans no s’havien pronunciat encara sobre l’acció, en diverses ocasions han declarat els òrgans judicials del país com a objectius de la seva acció.

Notícies relacionades

    

Aquest és el segon atac de gran envergadura registrat a la capital afganesa des de principis d’any després del que a mitjans de gener van portar a terme els talibans a prop del Parlament, en què van morir 38 persones i més de 110 van resultar ferides.