Així són les multitudinàries manifestacions a Romania

Unes 25.000 persones van sortir al carrer dilluns per demanar la renúncia del Govern

Manifestacions contra el Govern a Romania. / {ATLAS} TV

1
Es llegeix en minuts

Setè dia consecutiu de protestes a Romania, les manifestacions més importants des de la caiguda del comunisme el 1989. De res ha servit que el Govern fes marxa enrere i assegurés que no tiraria endavant el decret que despenalitza la corrupció. Al voltant de 25.000 persones aquest dilluns s'han manifestat davant la seu governamental a Bucarest.

Concentració molt menys nombrosa que la que es va produir diumenge, amb gairebé 300.000 manifestants. El que es demana ara és la dimissió del Govern i la convocatòria de noves eleccions.

A més de la pressió del carrer, ara l'Executiu afronta una moció de censura que ha presentat avui l'oposició de centredreta i que no té opcions de prosperar a causa de la majoria absoluta amb què compta al Parlament la coalició governamental entre socialdemòcrates i liberals.

"Fins al moment, ningú ha assumit l'error de promoure aquest decret", ha dit als periodistes Silviu Dehelan, diputat de la Unió Salvar Romania (USR), una de les tres formacions que han impulsat el vot de censura.

INTENT DE CALMAR LA TENSIÓ

Notícies relacionades

Per calmar la tensió, el primer ministre, Sorin Grindeanu, així com Dragnea, parlen obertament sobre una possible destitució del ministre de Justícia, Florin Iordache, a qui es responsabilitza de la redacció del decret.

"Que passin aquests dos dies en què debatrem el pressupost i la moció de censura. Després, dimecres o dijous, prendré una decisió", va avançar Grindeanu.

Temes:

Rumania