Incidents durant la visita d'un ministre grec a un camp de refugiats

Una trentena de persones van intentar impedir la seva entrada en protesta per les males condicions del centre

jgblanco37190943 afghan migrants try to block the entrance to migration minis170206131849

jgblanco37190943 afghan migrants try to block the entrance to migration minis170206131849 / Thanassis Stavrakis

2
Es llegeix en minuts

El ministre grec de Migració, Yannis Muzalas, va negar aquest dilluns que hi hagi una vaga de fam al campament de refugiats d'Elinikon, a Atenes, com han assegurat diverses organitzacions, a qui va acusar de manipular als migrants.

"No hi ha cap vaga de fam, és una falsa notícia filtrada per una organització", va declarar avui Muzalas durant una visita aquest matí al campament, on una trentena de refugiats van intentar impedir-li l'accés.

El ministre de Migració va visitar Elinikon després que els refugiats demanessin a través del moviment contra el racisme (KEERFA) la seva intervenció per exigir una millora de les seves condicions de vida al campament.

FALTA DE BOLQUERS, LLET I AIGUA CALENTA

Aquesta diumenge, la citada organització va assegurar que 200 refugiats del centre havien començat una vaga de fam en protesta per l'"escassetat de llet per a nens i bolquers", per la falta d'"aigua calenta", possibilitats de rentar la roba i per la "inacceptable" qualitat del menjar.

Muzalas va afirmar avui, en canvi, que no existeix una vaga de fam sinó que "els suposats vaguistes van impedir l'entrada al campament dels camions que porten el menjar".

Amb això va al·ludir al que va qualificar d'un petit grup que sota la influència d'"organitzacions polítiques concretes" intenta provocar desordre al campament.

Segons Muzalas, mentre aquesta trentena de persones protestaven contra l'absència de metges, "impedien el trasllat d'una persona a l'hospital", i mentre exigien l'escolarització dels nens arribaven al campament els autobusos per portar-los a l'escola.

El ministre va admetre, no obstant, que tan sols un terç dels nens del campament han sigut escolaritzats i va prometre que pròximament ho seran els altres.

INCIDENTS A L'ARRIBAR

"Intentem fer el millor que podem, amb molts errors i deficiències, però també oferim coses que en altres països no tindrien", va recalcar Muzalas.

A l'arribar al campament, un grup va muntar una cadena humana a l'altre costat de la reixa i va impedir durant una mitja hora l'entrada a Muzalas.

"En un lloc on viuen 700 persones no és possible que l'ocupació la facin uns 30", va destacar el ministre.

Muzalas va advertir als refugiats que, igual que l'Estat té el deure millorar les seves condicions de vida, ells "tenen obligació de respectar les lleis".

Notícies relacionades

El camp d'Elinikon, que en els seus tres centres acull un total de 1.300 persones, va ser habilitat en els terrenys de l'antic aeroport internacional d'Atenes a la tardor de 2015, i en plena crisi de refugiats va arribar a albergar a 4.000 persones.

Muzalas ha admès diverses vegades en públic que al campament hi ha serioses carències però, encara que estava prevista la seva evacuació completa i el trasllat dels seus ocupants a altres centres per a juliol de 2016, segueix operant.EFE