Facebook, Google, Microsoft i Twitter es querellen contra el veto als musulmans de Trump

Desenes de grans tecnològiques nord-americans presenten una demanda per considerar que la mesura presidencial perjudica els seus interessos

 

  / AP / JOERG SARBAC

1
Es llegeix en minuts

Unes quantes desenes de grans companyies tecnològiques, entre elles Facebook, Google, Microsoft i Twitter, han posat una demanda judicial contra l'ordre executiva de Donald Trump que imposava un veto a l'entrada de nacionals de set països musulmans.

La demanda, dipositada la nit de diumenge a dilluns davant el Tribunal d'Apel·lació, sosté que el decret firmat pel president té com a conseqüències "inflingir danys importants al comerç nord-americà, a la innovació i al creixement" del sector de negocis. La setmana passada, diverses empreses de Sillicon Valley ja van atacar el veto de Trump que podia afectar molts dels seus empleats.

Notícies relacionades

Aquesta indústria, que ha depès durant anys de la immigració i que ha celebrat sempre les seves contribucions, ja havia lluitat per causes com la legalització del matrimoni homosexual i malgrat un primer desconcert davant les polítiques de Trump, ha decidit unir esforços per respondre a les noves mesures.

AJUDA LEGAL

Companyies com Apple, Google o Microsoft han decidit oferir ajuda legal als seus empleats afectats per l'ordre d'immigració i alguns directius de Silicon Valley han aportat recursos per finançar l'ajuda legal d'alguns immigrants que s'han vist afectats per la prohibició.