CONSEQÜÈNCIES DE LA GUERRA

Els dos únics animals del zoo de Mossul, un os i un lleó, a punt de morir de gana

El parc va quedar destruït per la lluita entre les forces iraquianes i l'Estat Islàmic i molts animals han mort

REFILE - QUALITY REPEAT   A lion in its cage looks at a dead lioness in a grave at Mosul’s zoo, Iraq, February 2, 2017. REUTERS/Muhammad Hamed     TPX IMAGES OF THE DAY

REFILE - QUALITY REPEAT A lion in its cage looks at a dead lioness in a grave at Mosul’s zoo, Iraq, February 2, 2017. REUTERS/Muhammad Hamed TPX IMAGES OF THE DAY / MUHAMMAD HAMED (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Un lleó i un os viuen en condicions pèssimes en el que un dia va ser el parc zoològic de Mossul, a l'Iraq, després que militants de l'Estat Islàmic l'utilitzessin com a base d'operacions contra les forces iraquianes.

Arran de l'alliberament, fa poc, de la zona per part de l'Exèrcit iraquià, han transcendit imatges de les insalubres condicions en què han sobreviscut aquests animals. Igual que gran part de la ciutat, el parc va patir també les conseqüències de la guerra. "Quan la batalla es va intensificar, era impossible per al guàrdia i el cuidador dels animals arribar fins a destí", va assegurar el propietari del zoològic, Abu-Omar.

Fins ara, els veïns havien estat alimentant els animals, però, quan els combats es van intensificar i la fam va afectar també les seves famílies, van deixar de fer-ho. Alguns dels animals van morir de gana, altres es van escapar o van ser assassinats. Fins que es va iniciar la guerra, al parc hi havia quatre lleons, dos dels quals van ser devorats pels altres animals després de morir, i una tercera lleona, també morta: el seu cadàver està momificat en una gàbia.

ASSOCIACIONS ANIMALISTES

Notícies relacionades

Amb l'alliberament de la zona, el grup antiislamista Mossul Eye va pujar unes imatges dels dos animals morint-se de gana en un desesperat intent d'aconseguir ajuda d'organitzacions animalistes.

Segons informacions recents, un voluntari animalista kurd ha aconseguit oferir assistència als dos animals. Saif al-Bassef, enviat per l'Organització del Kurdistan per als Drets dels Animals, va alimentar l'os i el lleó per primera vegada en un mes. "És vergonyós veure els animals lluitant per la vida, necessiten ajuda. No en tenen la culpa, de la guerra", ha assegurat l'animalista.