Els republicans canvien les normes del Senat per facilitar els seus nomenaments

Els demòcrates s'absenten per boicotejar la sessió i els republicans voten en la seva absència

 

  / EFE / MICHAEL REYNOLDS

1
Es llegeix en minuts

Els republicans han canviat les normes del Senat per desbloquejar els nomenaments de Trump. Mitjans nord-americans informen que, en absència dels demòcrates, que estan boicotejant el procés de confirmació dels nomenaments, la majoria republicana està adaptant les normes per facilitar que els candidats al TresorSteve Mnuchin, i a Sanitat, Tom Price, arribin a la votació final al ple del Senat.

Els senadors demòcrates que integren el Comitè de Finances del Senat han boicotejat avui el vot sobre els nominats del president dels EUA, Donald Trump, per ocupar les carteres de Salut i Tresor, Tom Price i Steven Mnuchin, respectivament.

Notícies relacionades

"Els demòcrates estan boicotejant deliberadament el vot" sobre Price, ha explicat el president de la comissió, el republicà Orrin Hatch, encarregat de dirigir la votació sobre tots dos perquè el seu nomenament pugui avançar cap al ple del Senat.

Els demòcrates es van absentar de la votació per evitar que aquesta tingués lloc, després que els republicans rebutgessin endarrerir el vot perquè Price respongués a una sèrie de preguntes que eren "objecte de preocupació" per a ells.