Anar al contingut

Trump amenaça d'enviar forces federals a Chicago per frenar la criminalitat

La tercera ciutat més poblada dels EUA registra una de les taxes d'homicidis més altes del país

Trump amenaça d'enviar forces federals a Chicago per frenar la criminalitat

SCOTT OLSON

El president dels EUA, Donald Trump, ha amenaçat d'enviar a Chicago forces federals si la ciutat no és capaç de controlar l'"horrible 'carnisseria'" en què està sumida.

"Si Chicago no resol l'horrible 'carnisseria' que està passant, 228 tirotejos amb 42 morts (un 24% més que el 2016), hi enviaré els federals", ha dit Trump en un missatge al seu compte de Twitter.

La taxa d'homicidis a Chicago és la quarta més alta del país, després de les de Detroit, Baltimore i Filadèlfia, i s'ha convertit en un dels cavalls de batalla de Trump durant la campanya presidencial a la Casa Blanca.

POLÍTIQUES DEMÒCRATES

El llavors candidat va posar aquesta ciutat, la tercera més poblada del país després de Nova York i Los Angeles, com a exemple de la violència que es registra a les ciutats nord-americanes i de la qual va culpar les polítiques demòcrates a nivell local i federal.

Chicago va registrar 762 homicidis el 2016, la xifra més alta des dels 796 de 1996, una època marcada per grans taxes de criminalitat a les ciutats dels Estats Units.