Un grup de neonazis grecs ataquen una escola d'Atenes on es va admetre nens refugiats

Els agressors estaven encapçalats pel diputat d'Alba Daurada Yannis Lagós

1
Es llegeix en minuts

Un grup de neonazis grecs, liderats pel diputat de Alba Daurada (AD) Yannis Lagós, han atacat aquest dimarts una escola primària del barri de Pérama, al sud-oest d'Atenes, per haver admès a les seves aules refugiats del pròxim camp Sjistó.

Els violents van apallissar diversos pares i professors que eren dins del centre de Neo Ikonio, en aquest barri de classe treballadora del Pireu, mentre celebraven una assemblea de l'associació de pares.

"Des del matí s'han manifestat davant de l'escola 70 o 80 pares de nens que s'oposaven a l'escolarització de nens refugiats i 15 eren militants d'Alba Daurada encapçalats per Lagós", ha assegurat a Efe una font del Ministeri d'Ordre Públic.

ATAC A L'ASSEMBLEA

Va ser al començament de l'assemblea, en presència de l'alcalde de Pérama, que s'ha produït l'atac, encara que, ha precisay la font, "ningú ha presentat denúncia" davant la Policia.

El Govern grec ha condemnar l'agressió a través d'un comunicat del secretari general del Ministeri d'Educació, Yannis Pandís, i ha assegurat que aquests fets "no impediran que continuïn els cursos dels nens refugiats".

"Oferir educació a tots els nens refugiats", assevera Pandís, és un "deure de l'Estat que resulta dels valors, l'ètica i dels tractats internacionals ratificats pel nostre país" i aquest "serà complert".

DIPUTAT JUTJAT

Notícies relacionades

"Actes de racisme i de violència no es permetran a les escoles", ha conclòs Pandís. Lagós, com la resta de diputats d'AD, està sent jutjat en el macrojudici contra el partit i el seu entorn, que té com a principal acusació que constitueixen una organització criminal.

El diputat està a més acusat d'estar directament relacionat amb la mort del raper esquerrà Pavlos Fyssas, el setembre de 2013 a Keratsini, també districte del Pireu, i amb l'atac a militants del partit comunista (KKE) i del seu sindicat PAME a Pérama el mateix any.