Almenys cinc morts i diversos ferits en un tiroteig en un aeroport de Florida

La policia ha detingut l'autor dels trets, un noi de 26 anys nascut a Nova Jersey i que portava a sobre un carnet que l'identificava com a militar

2
Es llegeix en minuts

Almenys cinc persones han mort i vuit han resultat ferides en un tiroteig registrat a l'Aeroport Internacional de Fort Lauderdale-Hollywood, al nord de Miami. Un jove, d'uns vint anys d'edat i vestit amb una samarreta de la pel·lícula 'La guerra de les galàxies' ha obert foc contra la gent que era a la zona de recollida d'equipatges de la terminal 2. La policia ha detingut l'assaltant, que havia arribat amb un vol que procedia del Canadà, segons ha dit el xèrif del comtat, Scott Israel.

El tirador ha sigut identificat com a Esteban Santiago, un noi de 26 anys nascut a Nova Jersey i que portava a sobre un carnet militar. Segons la policia, Santiago duia l'arma a la maleta, va anar al lavabo, la va carregar i una vegada a la sala de recollida d'equipatges va començar a disparar.

"Era un home esvelt que ha disparat directament contra nosaltres", ha explicat a la cadena de televisió nord-americana MSNBC John Schlicher, un dels testimonis dels fets. "He abaixat el cap i he començat a resar", ha afegit. Schlicher també ha comentat que la seva dona ha fet els primer auxilis a una persona que ha rebut un tret al cap.

Poc després del tiroteig, un tuit de la policia del comtat informava dels fets i parlava aleshores de "múltiples morts".

Una altra informació advertia poc després d'un possible segon tirador a l'aeroport, aquesta vegada al pis superior de la Terminal 1, un home amb una samarreta blanca, informació que després no ha sigut confirmada. “Només hi ha hagut un tirador i no tenim evidències que hagués actuat una altra persona", ha dit una font oficial a la CNN.

La terminal 2 ha sigut ràpidament desallotjada, així com les zones pròximes a les portes D4 i D5 de l'aeroport. Imatges de la televisió mostraven la sortida dels passatgers de l'edifici i com es concentraven a les pistes en presidència de la policia.

El secretari de premsa de la Casa Blanca de l'expresident George Bush, Ari Fleischer, que en aquells moments era a l'aeroport, ha reflectit el caos viscut a través de Twitter: "S'han disparat trets. Tothom corre".

Notícies relacionades

Posteriorment, ha explicat que la situació "s'ha calmat", però que les autoritats no permetien sortir a ningú de l'aeroport a la zona on ell era.

L'atac a l'aeroport de Florida és l'últim d'una sèrie de tirotejos que s'han registrat als Estats Units els últims anys, alguns de perpetrats per gihadistes i altres per gent pertorbada amb fàcil accés a les armes de foc.