Trump veu "molt estrany" que la intel·ligència trigui tant a informar-lo sobre el suposat espionatge rus

El president electe, que no creu en la intervenció dels 'hackers' de Moscou, ironitza en un tuit al saber que la reunió amb els serveis secrets s'ha endarrerit

 

  / AP / EVAN VUCCI

1
Es llegeix en minuts

El president electe dels EUA, Donald Trump, ha dit que els serveis d'intel·ligència li donaran tots els detalls sobre el suposat espionatge informàtic rus en les eleccions nord-americanes aquest divendres, no abans, com estava previst.

En un tuit, Trump ha tornat a mostrar el seu escepticisme sobre la possible intervenció de 'hackers' sota les ordres de Moscou. Segons la seva opinió, i la dels seus principals assessors, tot es deu a un intent dels demòcrates per deslegitimar la seva victòria electoral del 8 de novembre.

"El brífing d'Intel·ligència sobre l'anomenat pirateig rus s'endarrereix fins divendres, potser farà falta més temps per construir el cas. ¡Molt estrany!", ha escrit el president electe amb certa ironia.

Trump té previst celebrar la seva primera conferència de premsa després de guanyar les eleccions l'11 de gener a Nova York i s'espera que, entre altres temes, abordi el relacionat amb el suposat espionatge.

EXPULSIÓ DE DIPLOMÀTICS

Notícies relacionades

Funcionaris d'intel·ligència nord-americans asseguren que  Rússia està darrere del pirateig informàtic als ordinadors del Partit Demòcrata, una acció que, afirmen, va ajudar Trump a guanyar les eleccions presidencials.

Com a resposta als informes d'intel·ligència, el president Barack Obama va ordenar la setmana passada l'expulsió dels Estats Units de 35 diplomàtics russos, lligats als serveis d'intel·ligència. El president rus, Vladímir Putin, ha preferit esperar que prengui possessió Trump abans de respondre a la mesura de Washington.