Un error de pilotatge va provocar l'accident de l'avió rus

Resultat de la primera anàlisi de la caixa negra recuperada

36713852 60

36713852 60 / AP

1
Es llegeix en minuts

El primer examen de la "caixa negra" del Tu-154 militar rus que es va estavellar diumenge amb 92 persones a bord en aigües del mar Negre apunta a un error de pilotatge com la causa més probable del sinistre, segons ha declarat a Interfax una font pròxima a la investigació.

"S'ha acabat l'anàlisi preliminar del registrador de vol, que permet concloure que és prioritària la versió sobre l'error en el pilotatge com a causa del sinistre", assegura l'interlocutor d'Interfax.

Al mateix temps, una altra font consultada per l'agència russa ha explicat que, "segons dades preliminars, van fallar els flaps" de les ales de l'avió i, com a resultat d'això, l'aparell "va baixar al perdre's la força elevadora, a una velocitat insuficient per pujar".

Experts consultats pel prestigiós diari 'Kommersant' també han apuntat a un error de pilotatge com la causa més probable de la tragèdia.

RÀPID DESCENS

Un guàrdia de fronteres rus que va veure la caiguda del Tu-154 "va explicar que l'avió en lloc d'agafar altura va començar a baixar ràpidament cap a la superfície marítima, com si volgués aterrar-hi. Va dir que la posició de l'aeronau li va semblar estranya, fins i tot per a una maniobra d'aterratge, i que el Tu-154 volava a poca velocitat amb el morro elevat", relata 'Kommersant'.

El testimoni, prossegueix el diari, va comparar la posició de l'aparell amb la d'una motocicleta elevada sobre les seves rodes del darrere.

Segons sembla, l'avió va tocar de seguida l'aigua amb la cua, que es va partir amb el cop, i es va enfonsar ràpidament.

El Tu-154 del Ministeri de Defensa rus, que procedia de Moscou, es va estavellar minuts després d'enlairar-se de l'aeroport de Sotxi, on havia fet escala per repostar combustible.

Notícies relacionades

A bord de l'aeronau sinistrada, a més dels seus vuit tripulants, hi viatjaven 64 membres de l'agrupació de cor i dansa Aleksndrov de l'Exèrcit rus, nou periodistes, vuit militars, vuit tripulants, dos funcionaris i la famosa doctora Elizaveta Glinka, presidenta d'una fundació humanitària.

Els artistes militars viatjaven a Síria per oferir un concert de Cap d'Any a la base àrea de Jemimim, on Rússia té desplegada una agrupació d'avions de guerra.