ACCIDENT AERI

Un avió militar rus amb 93 persones a bord s'estavella al mar Negre

L'aeronau va perdre el contacte amb els radars poc després d'enlairar-se de l'aeroport de Sotxi

L’aeronau va perdre el contacte amb els radars poc després d’enlairar-se de l’aeroport de Sotxi / IEVGUENI REUTOV / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Un avió militar rus amb 93 persones a bord s'ha estavellat a primera hora d'aquest diumenge al mar Negre poc després d'enlairar-se de l'aeroport de Sotxi. Després de desaparèixer dels radars, els equips de rescat van localitzar restes de l'aeronau al mar i ja han trobat un primer cos a sis quilòmetres del litoral de Sotxi, segons ha informat un portaveu del Ministeri de Defensa, Igor Konaixenkov.

A bord de l'avió viatjaven 64 integrants del cor i conjunt de dansa Alexandrov, de l'Exèrcit rus, que anaven a participar en les festivitats d'Any Nou a la base aèria siriana de Jmeimim, on Rússia té desplegada una agrupació d'avions de guerra. Entre els passatgers també hi havia nou periodistes, militars, funcionaris civils, i la responsable d'una coneguda oenagé russa.

"En les tasques de recerca de l'avió participen tots els serveis d'emergència de la circumscripció militar Sud", ha indicat un comunicat enviat pel Ministeri de Defensa. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha assegurat que el president rus, Vladímir Putin, ha sigut informat immediatament del succés. Peskov ha rebutjat avançar la causa de l'accident: "És molt aviat per dir què ha passat. El president espera que la situació s'aclareixi".

Fonts dels serveis d'emergència han indicat que l'avió, un Tupolev-154, procedia de Moscou i havia fet escala a l'aeroport de Sotxi per repostar combustible.

INVESTIGACIÓ CRIMINAL

Notícies relacionades

De moment, les autoritats russes han obert una investigació criminal per determinar si l'origen de l'accident es deu a algun incompliment de les normes de seguretat aèria. Els investigadors estan interrogant el personal tècnic encarregat de preparar l'enlairament de l'aparell, ha explicat un portaveu de la comissió d'investigació. Putin ha ordenat al seu primer ministre, Dmitri Medvédev, que encapçali la investigació sobre el sinistre.

Nombrosos Tupolev-154 han patit accidents en el passat. L'abril del 2010, un aparell d'aquest tipus que portava a bord 96 persones, entre elles el president polonès Lech Kacynski, es va estavellar a la ciutat de Smolensk (Polònia) a l'intentar un aterratge en condicions d'espessa boira i després de rebutjar aterrar en altres localitats pròximes.