Segrestat un cooperant espanyol de la Creu Roja al nord de l'Afganistan

La policia afganesa no ha confirmat l'autoria de l'acció, que es va produir a la província de Kunduz

1
Es llegeix en minuts

La policia afganesa ha assegurat aquest dimarts que el treballador del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) segrestat dilluns al nord de l'Afganistan és espanyol i que està en marxa una operació per intentar alliberar-lo com més aviat millor.

"L'empleat de la Creu Roja segrestat és espanyol i va ser capturat al poble de Hussain-Khil, al districte d'Ali-Abad, a (la província) de Kunduz", ha afirmat a Efe el portaveu de la Policia de Kunduz, Mahfuzullah Akbari, que ha afegit que encara no han identificat els captors del cooperant.

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha dit que està en contacte amb el màxim de persones que puguin tenir alguna influència sobre els segrestadors del cooperant que va ser capturat aquest dilluns al nord de l'Afganistan i espera que s'aconsegueixi "una ràpida solució" que permeti alliberar-lo.

La portaveu del CICR, Anastasia Isyuk, ha assenyalat que el cooperant va ser segrestat per homes armats quan diversos membres del comitè viatjaven en dos vehicles de la ciutat de Mazar-e-Sharif a la de Kunduz.

"Això és procediment estàndard", ha recalcat, i ha assegurat que es tracta d'una mesura de "seguretat" per no posar en perill la vida de l'ostatge, la família del qual ja ha sigut informada.

"Estem en contacte amb qualsevol persona que pugui tenir alguna influència per aconseguir el seu alliberament", ha recalcat la portaveu, que ha expressat la seva esperança que s'aconsegueixi "una ràpida solució" per assegurar el retorn segur del treballador.

ASSALT A BORD DE DOS COTXES

Notícies relacionades

El CICR ha informat en un comunicat que uns homes armats van parar els dos cotxes cap a les 11.00 hora local (06.30 GMT) i que únicament van segrestar un cooperant, mentre que van deixar marxar la resta de treballadors.

"Estem extremadament preocupats per la seguretat del nostre company. Fem el màxim possible per descobrir el que ha passat i per assegurar com més aviat millor el seu alliberament segur", ha dit per la seva part la responsable de la delegació del CICR a l'Afganistan, Monica Zanarelli.