TRAGÈDIA AÈRIA SENSE SUPERVIVENTS

Egipte troba rastres d'explosius en víctimes de l'avió d'Egyptair sinistrat al maig

L'aparell, un Airbus A320 amb 66 persones a bord, es va estavellar al Mediterrani quan volava de París al Caire

Les autoritats egípcies traspassen el cas a la fiscalia de l'Estat perquè obri una investigació

 

  / AP / THOMAS RANNER

2
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

L'administració d'aviació civil d'Egipte ha anunciat aquest dijous que s'han trobat rastres d'explosius en cadàvers de víctimes del sinistre de l'avió de la companyia Egyptair que volava des de París fins al Caire i que es va estavellar al Mediterrani el maig passat.

El comitè que investiga el cas del vol d'Egyptair MS804, que el 19 de maig viatjava amb 66 persones a bord, ha traspassat la qüestió al fiscal general egipci, segons un comunicat de l'administració d'aviació civil egípcia. 

    La llei indica que el fiscal s’ha d’ocupar del tema «si és clar per a la comissió d’investigació que hi  ha sospites de l’origen delictiu de l’accident»

, segons indica l’administració civil d’aviació en un comunicat.

  

 Els investigadors francesos van trobar al seu dia nivells alts de material explosiu TNT a les restes de l’avió, però no en van poder portar a terme un examen més profund, segons informacions del diari francès 'Le Figaro', que van ser desmentides per les autoritats egípcies. L’àudio recuperat a les caixes negres de l’Airbus A320 que es va estavellar assenyala que es va produir un incendi dins de l’avió uns moments abans que es produís l’impacte i una anàlisi de les dades de l’aparell va mostrar que hi havia fum als lavabos i a altres zones de l’avió.

  

 L’Airbus es va enfonsar a les 2.45 hores al mar Mediterrani, entre l’illa grega de Creta i la costa nord d’Egipte, després de desaparèixer de forma sobtada dels radars.

  

 Cap de les 66 persones que viatjaven a bord de l’aparell –entre les quals hi havia 30 egipcis i 15 francesos– va sobreviure; ni passatgers, ni membres de la tripulació. El sinistre es va produir quan l’avió acabava d’entrar a l’espai aeri d’Egipte, a uns 280 quilòmetres de la costa d’aquest país.

ATAC A UN AVIÓ RUS

Els investigadors francesos van donar més credibilitat a la hipòtesi que la tragèdia aèria s’hagués produït per una fallada tècnica i, al principi, les autoritats egípcies van descartar la possibilitat que es tractés d’un atemptat. No obstant, després es van inclinar per aquesta opció, encara que cap grup va reivindicar l’atac.

Notícies relacionades

    

Uns mesos abans que es produís aquest sinistre, el mes d’octubre del 2015, un avió rus es va estavellar a la península egípcia del Sinaí amb 224 persones a bord, després de produir-se una explosió al seu interior, que va ser reivindicada per la branca egípcia del grup gihadista Estat Islàmic (EI), encara que les autoritats del Caire encara no han anunciat el resultat de les seves investigacions.