L'enviat de TVE a Cuba, retingut durant dues hores per entrevistar un opositor

Vicenç San Clemente parlava amb el periodista Reinaldo Escobar, que també va ser detingut

384763-620-282

384763-620-282

1
Es llegeix en minuts

L'enviat de RTVE a Cuba Vicenç San Clemente ha estat retingut durant dues hores en una comissaria de l'Havana, per entrevistar el periodista Reinaldo Escobar, per "possible alteració de l'ordre públic", segons ha informat RNE.

Escobar, editor del diari '14ymedio', ha estat retingut durant quatre hores. Segons informa la seva publicació, un home vestit de civil es va acostar al lloc on San Clemente l'entrevistava, al Malecón de la ciutat, i va dir que no podien estar allà "perquè era una avinguda per on passaven molts presidents", segons paraules del periodista espanyol recollides per la publicació cubana.

Notícies relacionades

L'home, segons el seu relat, es va quedar a prop escoltant les respostes d'Escobar. "Eren preguntes sobre el futur de Cuba, sobre les possibles reformes legals que es podrien fer", va explicar San Clemente a '14ymedio'. No obstant, l'home va trucar a una patrulla que va portar els dos periodistes a la comissaria de Policia.

La retenció també ha sigut denunciada a Twitter per la dona d'Escobar, la periodista i bloguera Yoani Sánchez. "Quan Reinaldo Escobar va preguntar el motiu de la seva detenció, el policia li va respondre: profilaxi", ha escrit.

Temes:

Cuba TVE