Fidel Castro, a les portades de la premsa internacional

Els mitjans de tot el món coincideixen a subratllar que desapareix una de les icones del segle XX

'Icona i tirà', el resum de 'Le Monde' sobre la figura del líder de la Revolució cubana

Fidel Castro, a les portades de la premsa internacional

Alejandro Ernesto (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La premsa internacional dedica aquest diumenge les seves portades, gairebé monogràficament, a Fidel Castro, el líder de la Revolució cubana mort el 25 de novembre a l'Havana als 90 anys. Els mitjans coincideixen a destacar, al marge de fílies i fòbies ideològiques, que se'n va un revolucionari, una icona del segle XX, i subratllen tant la commoció que la notícia ha causat a Cuba com l'alegria amb què ha reaccionat l'exili cubà. Als EUA, els mitjans coincideixen a destacar que desapareix un dictador. I a França, 'Le Monde' el qualifica d'"icona i tirà". Repassem a continuació algunes de les portades més destacades.

Cuba, 'Granma', diari oficial del règim castrista, ha titulat la seva portada amb un "Fins a la victòria, sempre", la frase amb què es va acomiadar de l'expresident el seu germà Raúl Castro.

Als EUA, la premsa de Miami, on resideix el gruix de l'exili cubà, ha sigut la que més ha destacat la mort de Castro. "Mort" és la paraula elegida per 'The Miami Herald' per a la seva edició especial, tant en anglès com en castellà.

Notícies relacionades

Els mitjans d'Amèrica Llatina han reflectit així la mort de Castro.

I així lo han vist els diaris en Europa