adéu a una figura històrica

El rei Joan Carles assistirà dimarts al memorial per Fidel Castro

36421946 60

36421946 60 / ROBERTO SCHMIDT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El rei emèrit Juan Carlos viatjarà a L'Havana (Cuba) per participar en un dels actes en homenatge a l'expresident cubà Fidel Castro, mort divendres als 90 anys.

Fonts de la Casa del Rei han confirmat aquest diumenge que serà Joan Carles qui es desplaci en representació d'Espanya per assistir dimarts a un dels esdeveniments programats pel comitè organitzador de les exèquies, una reunió que es preveu "multitudinària" a la plaça de la Revolució de l'Havana.

Joan Carles estarà acompanyat en representació d'Espanya pel secretari d'Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, Jesús Gracia, ha informat l'Oficina d'Informació Diplomàtica.

Notícies relacionades

Mentrestant, aquest dia el rei Felip VI i la reina Letizia seran a Portugal, on porten a terme la tercera visita d'Estat del regnat del monarca.

Els cubans rendiran tribut a Castro durant gairebé una setmana amb actes que es preveuen multitudinaris a l'Havana i també a Santiago, on serà enterrat. L'enterrament està previst per al 4 de desembre, quan se celebrarà una cerimònia d'inhumació al cementiri de Santa Ifigenia.