Partidaris i detractors de Castro s'enfronten davant de l'Ambaixada de Cuba a Madrid

La policia s'ha vist obligada a intervenir per separar els dos grups que es proferien insults

undefined36421314 a police officer separates pro and anti castro demonstrators161126132100

undefined36421314 a police officer separates pro and anti castro demonstrators161126132100 / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts

Algunes desenes de persones s'han intercanviat insults davant de l'Ambaixada de Cuba a Madrid, on s'han concentrat dues manifestacions de partidaris i detractors del dictador cubà Fidel Castro, cosa que ha obligat la policia a intervenir per separar alguns dels manifestants.

En el cas dels partidaris de Castro, el grup s'ha apostat davant l'ambaixada entonant proclames i exhibint banderes cubanes, així com les ensenyes del Partit Comunista d'Espanya (PCE) i dels Comuners de Castella, un grup espanyol d'ideologia comunista.

Els manifestants han corejat lemes com "Visca Cuba, Fidel i el Che", i "La revolució segueix endavant i a qui no li agradi que es foti o que s'aguanti", sota la pluja davant l'ambaixada cubana, al passeig de La Habana. També s'ha sentit el càntic "Fidel viu, la lluita segueix".

A l'arribar fins al lloc el grup d'opositors, compost per cubans i altres persones contràries al règim dels Castro, hi hagut algun intercanvi d'insults i alguns crits contra la dictadura i contra el comunisme. La policia ha hagut d'intervenir per prevenir possibles enfrontaments entre els dos grups i s'ha produït algun intent d'arribar fins al grup d'opositors per part dels que havien anat a homenatjar el dictador, que ha hagut de ser rebutjat pels agents de policia.

FORA CUCS

De fet, una persona que ha arribat amb una samarreta de la plataforma Cuba Democràcia Ja, composta per cubans residents a Espanya, ha rebut insults per part del grup de manifestants partidaris de Fidel Castro, i ha respost cridant que "avui el poble cubà està content" i "¡A baix el comunisme!". Els del grup afí a Castro, més nombrós, ha començat a cridar al dels opositors "Fora cucs dels nostres barris" i "Sou quatre gats".

Notícies relacionades

Una de les persones que formaven part del grup de detractors a Castro, de nacionalitat cubana, ha explicat en declaracions als mitjans que la seva oposició és "als dos Castro, perquè són germans", i s'ha mostrat convençut que el seu règim està per acabar perquè el successor de Fidel, el seu germà Raúl, també té una edat avançada. "És molt fàcil ser líder comunista d'aquesta manera -ha expressat-. Però no hi ha mal que duri cent anys".

Així mateix, ha acusat Fidel Castro de la mort de Che Guevara, a qui ha definit com "un altre boig", i s'ha mostrat esperançat que hi hagi "una intervenció militar, però justa, no com a Panamà".