EMERGÈNCIA A CENTREAMÈRICA

Alerta de tsunami a Nicaragua arran d'un terratrèmol de 7,2 al Pacífic

El fort sisme ha sacsejat el Salvador i s'ha notat a tot Guatemala

lpedragosa36405035 nicaragua161124203056

lpedragosa36405035 nicaragua161124203056 / INTI OCON

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Nicaragua ha emès una alerta de tsunami després del terratrèmol de 7,2 en l'escala de Richter que ha sacsejat aquest dijous la costa del Pacífic, han informar fonts oficials. "Estem davant un sisme de 7,2 i, segons el nostre protocol, estem obligats a decretar alerta informativa de tsunami per a tota la costa del Pacífic de Nicaragua", ha afirmat la primera dama i portaveu del Govern, Rosario Murillo.

El moviment tel·lúric s'ha produït a les 12:45 hora local (18:45 GMT), a l'oest de les costes de Jiquilillo, al Pacífic nord de Nicaragua, segons les autoritats.

El president, Daniel Ortega, ha declarat l'estat d'emergència a causa del sisme i de l'huracà Otto, de categoria 2, que ha tocat terra a la costa sud-est de Nicaragua, on ha portat pluges torrencials i forts vents a San Juan de Nicaragua o Greytown, fronterer amb Costa Rica, han informat les autoritats.

En aquest municipi, de 2.600 habitants ubicat a l'extrem del Carib sud, fronterer amb Costa Rica, s'han preparat centenars d'albergs, on ja estan refugiades almenys 400 persones, s'han assegurat les cases, la població ha comprat queviures i l'ambient era de tensa calma previ a l'impacte de l'huracà.

EL SALVADOR I GUATEMALA

El terra trèmol ha sacsejat el Salvador i s'ha notat a tot Guatemala amb una magnitud de 6,9 a l'escala de Richter, sense que fins ara es tinguin dades de víctimes i danys, ha informat una font oficial.

El director de l'Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia i Hidrologia (Insivumeh), Edi Sánchez, ha explicat que el fort sisme ha sigut causat per un xoc de les plaques de Cocos i el Carib. El moviment s'ha notat en gran part del territori guatemalenc, altament vulnerable als fenòmens naturals, el mateix que a Nicaragua, Hondures Costa Rica.

A 33 KM DE PROFUNDITAT

Notícies relacionades

Al Salvador, les autoritats han informat de un sisme de magnitud de 7,2 en l'escala de Richter, al Pacífic, a 33 quilòmetres de profunditat, però tampoc s'ha informat de víctimes ni danys.

El sisme, que s'ha sentit a tot el Salvador, ha obligat diverses institucions a evacuar el personal, com a prevenció davant possibles ensorraments, i s'està a l'espera d'informes de les diferents delegacions de Protecció Civil del país.