OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Detingut a Madrid el cervell financer d'una trama corrupta de la petrolera Petrobras

L'advocat arrestat, amb doble nacionalitat brasilera i espanyola, va desviar presumptament més de 14 milions d'euros a diversos partits polítics

zentauroepp31289341 a worker paints a tank of brazil s state run petrobras oil c161122113718

zentauroepp31289341 a worker paints a tank of brazil s state run petrobras oil c161122113718 / UESLEI MARCELINO

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut en un cèntric hotel de Madrid el suposat cervell financer d'una trama de corrupció de la petrolera brasilera Petrobras. Segons han indicat a Efe fonts de la investigació, el detingut dirigia la trama de pagament de comissions a polítics i empresaris brasilers a canvi d'adjudicació d'obra pública tant al Brasil com a l'estranger.

Segons mitjans brasilers, es tracta de Rodrigo Tacla Duran, de 43 anys, advocat de l'empresa constructora Odebrecht i investigat per les autoritats del Brasil en el marc de l'operació Lavajato, pel presumpte rentat de diners de Petrobras, que va desviar presumptament més de 14 milions d'euros a diversos partits polítics.

A l'abril va fugir del Brasil als Estats Units i va arribar a Espanya fa un parell de dies.

L'arrestat, a qui s'imputa els delictes de blanqueig de capitals, suborn i organització criminal, té doble nacionalitat espanyola i brasilera i va ser detingut aquest cap de setmana per l'equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, al pesar sobre ell una ordre internacional de detenció.

BLANQUEIG I DESVIAMENT DE FONS

Notícies relacionades

Iniciada el 2014, l'operació Lavajato (Rentat Exprés) és la investigació de més transcendència al Brasil sobre blanqueig de diners i desviament de fons públics de l'empresa nacional petrolera Petrobras a partits polítics i membres de l'Executiu. Un frau que puja a almenys 1.900 milions d'euros.

La detenció del presumpte cervell d'aquesta trama corrupta és el primer arrest que es practica a Espanya en el marc d'aquesta investigació, desenvolupada contra la corrupció en institucions del sistema polític brasiler arran de les irregularitats detectades a la petrolera estatal. 

Temes:

Brasil